tisdag 3 november 2015

Det inhumana och osolidariska SIDA.

SIDA kritiserar nu tankarna om att halvera biståndet. De berättar att det kan tvinga väldigt många människor på flykt då det kan vara deras enda källa till rent vatten. Åter igen..
Vad är viktigt?
Hjälpa några få eller en stor del av befolkningen?
Inte bara i ett land utan i många..

På grund av kostnaderna för invandringen, tydligen lönar det sig inte längre, har regeringen tänkt halvera biståndet till fattiga och utsatta länder. De som har haft pengar att ta sig till Sverige ska få hjälp medan de som inte har en chans att fly ska få det ännu värre. Den där solidariska tanken har visst slagit runt helt och hållet.
Media har de sista åren jagat då vissa politiker, de man inte får nämna, sagt att man bör hjälpa fler i närområdena än här. Jag har alltid tyckt det varit rätt och förstod inte varför det helt enkelt inte var självklart från första början. Efter många om och men verkar många människor ha kommit fram till att den där Voldemort kanske inte hade helt fel och tankarna har börjat snurra i liknande banor. Nästan. Ingen vågar säga rakt ut att "detta går inte längre" och den som gör det blir fortfarande jagad. Fortfarande. Förändring är dock garanterat på gång för när nu till och med kommunerna skriker att detta går inte! Vi vägrar ta emot fler!
Då ser det ut som om topparna kanske börjar lyssna.

svt.se
Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte på något sätt få ihop det. Det kan omöjligt vara så att det bästa är att utsätta utsatta människor ännu mer framför att hjälpa de med pengar som kommer hit. Jag är Moderat och tror på kapitalismen men detta är helt fel. Vem ska förklara för barnen i utsatta länder att deras generation tyvärr inte får någon framtid för vuxna människor som tagit sig till Sverige kostar för mycket pengar.

Faktum är dock, om pengarna inte tas från biståndet. Var ska de då tas någonstans?
Alla verkar ju nu ha kommit fram till att det här med invandringen inte var en så lönsam affär egentligen. Inte just nu när de är så många. Att så många är utbildade spelar ju inte heller någon roll när det inte finns några arbeten att söka ens för de som talar perfekt svensk och har en utbildning. Det går inte att kvotera in dem när det inte finns någon plats att bli kvoterad till.
När miljard efter miljard nu måste gå till invandringen.
Var ska regeringen kapa dessa pengar?
Från biståndet får de bara ta pengarna till de som kommer första året. Sen då?
Kostnaderna kommer inte minska.
Alla delar ska spara. Schysst mot pensionärerna och barnfamiljerna.
Är verkligen alla beredda att betala hundralappar mer varje månad i skatt?
Många ungdomspartier säger att det är självklart att vi kan men faktum är att det alltid är lätt att lova bort andra människors pengar och när man inte har jobbat själv vet man inte hur lång tid det tar att tjäna ihop dem.
Värst av allt är att ingen är ärlig med var alla pengar ska tas.
Ingen är ärlig med hur mycket kostnader och hur stora försämringar det blir för de som redan bor här. Polisbilarna härifrån skickas till Malmö för att hjälpa till. Hur mycket resurser får alla dessa människor som mår dåligt efter sin resa hit i form av ambulans, besök på vårdcentraler och akut?
Jag missunnar dem inte all hjälp de kan få men det får inte ske på bekostnad av andra människor.

Jag anser att SIDA har rätt!
Halvera INTE biståndet och se till att resten av EU tar det ansvar de skulle tagit för länge sedan. En miljöpartist uttalade sig, till sitt partis stora förtret, förra året om att vi måste stänga den svenska gränsen för att klara av detta. Sedan dess har det kommit cirka 150 000 människor till.
Det är nog första och sista gången jag anser att en miljöpartist har någon form av verklighetsuppfattning.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/vad-hander-om-det-svenska-bistandet-halveras