onsdag 31 augusti 2016

Behandla andra som..?

Med en del erfarenhet i bagaget kan jag säga att det inte är någon höjdare att föda ont. Syftet är klart gott och det är mysigt efteråt men fy för att vara gravid och fy för att detta liv ska komma ut. Det gör exakt lika ont varenda gång med den enda skillnad att man efter första barnet vet lite bättre vad det är som väntar.

Jag har fått veta att min kropp är gjord för att föda barn då jag är lång och smal. Det är möjligt. Jag anser inte det vara det roligaste eller bästa min kropp vet ändå. Bara tanken på att då föda ut en bebis som väger fem och ett halvt kilo är skräckinjagande.
Jag håller precis med kvinnan i detta fallet.
aftonbladet.se

Om en kvinna redan har fött ett stort barn och gått på extra kontroller på grund av detta. Är då verkligen vården så dålig på detta att de inte kan kontrollera vikten?
Med vår första flicka, där problemet var det omvända, missade de vikten med knappt tio gram.
Så exakt fick de fram det. Hur i hela världen har då dessa personer räknat?
Kan de inte med maskinerna?

Jag vet att det finns många av olika anledningar som anser att man ska föda barn den naturliga vägen men jag vänder mig helt emot det. Vill kvinnan göra det, så låt henne göra det. Om hon inte vill, gör då ett snitt. Hur svårt kan det egentligen vara?
Med all sannolikhet handlar detta om pengar då min erfarenhet är att just pengar styr allt inom vården.

Många pratar om att föda naturligt. Naturligt. Vad är egentligen naturligt 2016?
En tid då varenda människa kan fixa till sina bilder med filter i telefonen, en tid då det är ok att operera ner magsäcken för att slippa fetma och där botox och silikon  kan pumpas in i läppar och bröst samt där överblivet fett kan sugas väck. Vad är då naturligt?
Man ska tvinga sig igenom en förlossning för att det är naturligt för att sedan fixa ankläppar som man kan pruta med på Instagram?

En vanlig förlossning ligger på cirka 30 000 kronor så gissningsvis ligger kostnaden för ett kejsarsnitt på ungefär det dubbla.
Allt är dock inte pengar och jag har ingen förståelse alls för att man inte ger kejsarsnitt direkt till de som vill det, till de som har fött stora barn eller där barnet väntas vara stort, där kvinnans kropp uppenbart inte är optimerad för en förlossning, där kvinnan är äldre eller där kvinnan gått över tiden.

Vår lilla flicka föddes fem veckor för tidigt men har klarat sig bra. Hon är liten och precis som prematura barn räknar man inte hennes utveckling efter datumet hon blev född utan från det datum hon beräknades födas. Detta borde göra att det utan problem skulle gå att göra snitt från dag ett där födseln är planerad för ingen kan ha räknat mer än fem veckor fel.
Jag kan inte se en enda anledning till att låta någon gå över i två veckor och riskeras utsättas för det denna kvinna fick uppleva.

Kan inte den vårdpersonalen känna det själv?
Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/fodde-5-5-kilos-bebis-en-skrackupplevelse