söndag 14 augusti 2016

Oorganiserad gängkriminalitet.

De omringade kvinnan och stal pengar.
Tänk, 81 år och bli drabbad av detta som rent sonika inte borde hända då det under en väldigt lång tid varit helt tabubelagt att ens påstå att tiggeriet i Sverige är organiserat.
svt.se

Alla som är ute i samhället och tittar, besöker en affär eller någon annan utsatt affär vid rätt tidpunkt har sett bilarna som kommer och plockar upp de utplacerade tiggarna. Jag upplevde själv ett större bråk utanför en affär förra året när två män rök ihop. Det var inte de som skulle tigga för de kvinnorna satt en bit bakom och väntade men när det började bli hätsk stämning kom det fler män. Om det är oorganiserat så får jag ju säga att de var väldigt organiserade och hade väldigt fina bilar och min uppfattning var att de bråkade om vem som skulle sitta utanför denna affär.
Jag kan inte vara säker för jag förstår inte språket de talar.

Enligt artikeln har ett par damer från denna grupp omringat en 81-åring efter att hon tagit ut pengar för att sedan ta 500 kronor från henne. Vissa människor låter man bli och det borde vara en hederskodex hos alla.
Hur kan man utsätta en äldre människa som inte har en chans att försvara sig?
Det är som att ta godis från ett barn, man gör inte så.

De människor som kommer hit anser sig vara utsatta och ha det dåligt men väljer att utsätta andra människor. Uppdrag Granskning visade väldigt tydligt hur det fungerar och till och med Janne Josefsson blev bestört när det gick upp för honom vilken fräckhet det låg runt detta. Människor flyttade in i hus som inte var deras och flyttade sig sedan inte.
Svensk lag skyddade dem dessutom.
På samma sätt var det i det stora lägret i Malmö.
Tiggare bosatte sig på privat mark och stannade sedan.
Lagen har sedan dess förändrats, vilket är bra, men jag är starkt kritiskt till att det över huvud taget får finnas tiggeri i Sverige. Vi behöver inte de som tigger och absolut inte kostnaderna runt dem när de blir en del av svenskt rättssamhälle.
Vi har nog med problem ändå.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/tiggare-omringade-och-stal-fran-81-aring