måndag 6 december 2021

När hedern styr.

En väldigt tydlig del i debatten som många ofta väljer att ignorera, för alla som bär slöja har verkligen bestämt det själv. Hedern står i fokus i inslagen nederst och det är skrämmande att höra.
Ingen nyhet men skrämmande.
Jag har själv stött på detta som lärare och när en pojke i familjen styr alla är något väldigt fel. Hjärntvättning är ett helt korrekt ord för dessa personer.
De vet nämligen ingenting annat än det.

Bilden talar för sig.
Reportrar läser upp domarna och vad barnen själv säger och det är en skrämmande läsning. Vid mer än ett tillfälle nämner de nämligen just detta. Slöjan har tvingats på barnen för att bevara hedern.
Hmm.. vad hände nu?
Ni vet, i exempelvis Iran blev det en del i frihetstänket men i Sverige sedan så försvarade man detta som om det vore något kvinnor använder av egen fri vilja. Där finns nämligen debatten i Sverige idag. Jag tror att de som använder den är just hjärntvättade eller utsatta för heder.
Allt annat är ologiskt i vårt moderna samhälle.

Slöjan.
Något som blir så laddat då vissa ser den som något väldigt farligt och andra som något självklart. För mig är det förtryck och inget man väljer såvida man inte blivit tvingad att ha det under hela sitt liv.
I de berättelser som finns här handlar det om att det är första sättet att kontrollera flickan.
Med slöjan så visas den sida av verkligheten som många blundar för här.
Barn ska inte ha slöja.

Problemet i Sverige blir att det politiskt korrekta samhället inte godkänner någon form av kritik mot slöjan för då måste det innebära att man är rasist och den stämpeln vill ingen ha.
Då kan man jagas av Expo.
Det betyder dessutom att flickor och unga kvinnor blir väldigt utsatta och ännu mer offer när samhället hellre jagar dem än dem som tvingar dem att använda den.
Vi måste våga bryta tystnaden och den måste brytas för dem.
Det är inte rasism att påtala något som är fel för det handlar inte om hur människorna ser ut, utan att en del av denna religion används för att förtrycka barn och kvinnor.

I Sverige ska inte detta få förekomma och föräldrarna borde utvisas direkt.