tisdag 21 december 2021

Helt ok med barnarbete.

54 miljoner kronor insamlade mot barnarbete.
En fin tanke som får många att tro att det är det värsta ödet du kan utsättas för.
Tyvärr finns det grader i helvetet och barnarbete är inte stället där det är varmast.
54 miljoner i insamlingen av Musikhjälpen kommer förmodligen inte hjälpa någon.

I min ungdom hade jag också tyckt att det var bra att det inte skulle finnas barnarbete men tyvärr fungerar inte världen på det sättet. Det finns nämligen någonting som heter barnprostitution och enligt mig är det betydligt värre än barnarbete och det kommer jag stå fast vid.
Bäst av allt är såklart om barnen går i skolan men det är inte ett val överallt.
Efter skolan så är valet mellan att bli barnarbetare eller barnprostituerad enkel i min värld.

Jag hade velat se en värld där inget av detta hade behövts men för att hitta lösningar måste man tänka utanför boxen och jag tänker än en gång lansera den idé jag försökt genomföra under cirka femton år. Jag vill att man ska ändra upphandlingskraven för större företag som handlar med stora delar av världen. Ett sådant exempel är SKR - Sveriges kommuner och regioner.
Om de hade skrivit in i sina upphandlingar att köpta varor, att de anställda som gör varorna, måste få skolgång till sina barn så kommer en ny generation lära sig att ta sig ur allting själv.
Jag tror nämligen inte att vi kan uppfinna hjulet till någon annan.
De måste hitta metoderna själv.

SIDA hade hur många projekt som helst nere i bland annat Afrika och samtliga kraschade för att man inte förstod var man skulle lägga grunden.
Jag tänker hjälp till självhjälp.
Genom att hjälpa generationen som är på väg upp så kommer de själv se felen och åtgärda dem. Då de får utbildningen som behövs så kan de sedan agera draghjälp för nästa generation.

Tanken är fin med insamlingen men jag hade gärna sett en redovisning av den efteråt för jag betvivlar att pengarna ens märks i det barnarbete som finns i världen.