fredag 12 januari 2024

Första gången?

Flera frågor ställer människor i två läger och jag tror inte att det egentligen är något konstigt för vi alla är olika. Konflikten Israel - Hamas är en handfast sak du kan ta på och läsa fakta från olika sidor om, men det finns andra saker som inte är så lätta.
Finns det spöken?
Finns det UFOn?
Hur ser livet efter döden ut?
Är du bara död?

En läkare går nu ut och berättar om människor som har dött, för att sedan återupplivas. De berättar allihop om att de kan se sitt liv passera revy och att de blir säkra på att det finns något annat.
En av dem är artisten Harpo.
Han sjunger sången Green green grass of Home och säger att den liknar hans upplevelse.
Han blev en i alltet.

Jag är flummig och har alltid varit.
Jag har alltid beskrivit mig som röd inuti och blå utanpå.
Redan från barndomen var ett av de stora intressena religion och jag gjorde ett aktivt val som tonåring att bli hindu och där står jag fortfarande. Vi firar nyår under Diwali.
Jag tycker att hinduismen som religion är den som mest liknar mitt tänk kring hur man ska leva och vara, samt hur det ser ut efter döden.
Min fasta övertygelse är att allting kommer igen och beslutet om att det blev hinduismen kom efter en NO-lektion där grunderna för allting gicks igenom.
Ingenting försvinner, allting omvandlas.
Med det så kan inte någons "jag" försvinna, utan det omvandlas.
Är det rätt?
Jag vet inte, men det gör att min syn på saker påverkas.

Jag är oerhört emot dödsstraffet av den enkla anledning att jag inte tycker det är ett straff att dö i detta livet, när det kommer ett annat efter.
Vad händer då efter döden?
Jag tror att det är högst individuellt, men jag har all respekt för de människor som menar att de har sett något efter döden. De har varit kliniskt döda, för att sedan få en chans till.
Därefter har de allihop sagt att de inte längre är rädda för att dö.
De känner sig lugna i att det inte är något konstigt eller farligt.

Jag har varit väldigt sjuk flera gånger och när livet rinner ur kroppen, så har det som varit mest märkbart att det inte gör ont. Smärtan försvinner snabbt och man blir mest trött.
Fruktansvärt trött.

Jag är säker på att ni är många som har upplevelser och har varit med om saker.
Jag vet inte om jag har rätt eller fel, men jag är säker på att alla får ha sin uppfattning.