söndag 21 januari 2024

Musik som bygger broar.

Vänsterpartiet vill att Israel ska stoppas från att delta i Schlagerfestivalen i Sverige.
Eurovision äger rum i Malmö men det är inte så att vänstern gör detta för att de israeliska deltagarna riskerar att jagas eller hotas.
Nej, de anser att de ska portas för att människor från deras land gör handlingar som vänstern inte anser vara rätt. Utan att överhuvudtaget gå in i några konflikter någonstans, så ansåg jag att det var fel att porta Ryssland med. För mig är det nämligen väldigt viktigt att skilja på sak och person.
Du håller kanske inte med om en handling, men musik ska bygga broar.

När Ryssland stoppades så vann istället Ukraina.
För mig blir det lika absurt som när man lät en man med skägg och klänning vinna för att han just var en blandning av båda könen. Man skulle statuera exempel om att det var viktigt.
Eurovision är för många en folkfest och jag anser inte att den, under några former, ska vara en politisk känga. Självklart ska alla få vara med och tävla!

Eurovision i sin helhet är för mig för mycket.
Det är inte musiken som är nummer ett utan det har blivit för mycket annat som spelar roll. Plötsligt är det viktigt att vifta med "rätt" sorts flagga. Viktigt att klä sig på ett bra sätt och hylla feminism eller den gröna rörelsen. Tänk er att någon ställer sig på scenen med en överkryssad prideflagga, stövlar av krokodil och i en päls av äkta kinesisk katt, så hade det blivit liv i luckan.
Man får nämligen göra fel på rätt sätt, men inte göra rätt enligt den egna personen om det är fel enligt dem som styr. För mig är det helt absurt.

Gillar du Eurovision?
Jag hade tänkt åka dit med barnen men kom inte fram i kön.
När jag fick se dem som hade kommit fram, så hade det inte gått ändå.
Det gick bara att köpa fyra biljetter och jag behövde sex, men är inte beredd att köpa en mängd till en kostnad av en månadslön per styck. De pengarna finns tyvärr inte, så det får bli hemma i soffan istället.
Barnen brukar inte orka titta igenom allting och jag är sjukt ointresserad.
Jag tyckte dock att Loreen var bra.

Självklart ska alla få vara med!
Vi gillade väl olikheter i Sverige!?