lördag 31 januari 2015

Asylsökande mördas om de skickas hem.

Min enda tanke är "Hej då!", hoppas att detta land aldrig får se er igen.
Det låter förmodligen hårt men någonstans måste gränsen dras.

Dessa män, för det är män, har torterat och plågat ihjäl människor i kriget men är sedan så fega att de flyr när det börjar bli varmt där bak på dem. Självklart kommer de då till Sverige som öppnar upp för dem och tänk, när vi upptäcker att de är efterlysta för brott mot mänskligheten och krigsbrott, då får de automatiskt stanna då risken för att de ska hittas och mördas i sitt eget hemland är för stor.

Ordspråk som "Som du bäddar får du ligga" kommer någonstans ifrån och passar verkligen in här. Hej då! Har ni betett er så illa så ta då det straff ert land menar är det rätta för er.
Sverige är landet snällt. Dessa män får stanna!
sr.se
Men heter du Haddile eller Maria och bor i familjehem här, då dina föräldrar antingen stuckit eller inte är kapabla till att ta hand om dig, då ska du till varje pris skickas till det land dina föräldrar föddes i.

När jag var på studiebesök i Bryssel för några år sedan fick jag höra av några föreläsare att Sverige, det var regel och paragrafryttare. Vi ifrågasatte nästan aldrig och gjorde som vi blivit tillsagda och följde någon inte de reglerna, då byttes den personen ut.
Tänk, det stämmer i sådana här frågor.

Självklart ska det finnas regler för anarki vill jag inte ha. Någonstans måste dock gränsen dras för vad som verkligen är ok. Jackie Arklöv provade precis det dessa män gjorde men begick missen att han dömdes här istället. Människor kunde peka ut honom för de hade mot alla odds överlevt den tortyr han utsatt dem för. Sverige skyddar i mina ögon krigsförbrytare när vi låter dem stanna. Varför finns inga utlämningsavtal gällande dessa människor?
Någon av alla de lagar vi har är uppenbarligen fel då människor som begått så fruktansvärda brott skyddas av vårt system.

Var är hjärtat i detta?
Alla människoliv ska vara lika mycket värda, jo.
Men jag tvekar inte på vilka jag tycker ska få stanna i Sverige av de ovan nämnda.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=6077405
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=6075355