torsdag 29 januari 2015

Men Sverige står stadigt kvar.

Norge förbjuder tiggeriet och Sveriges experter uttrycker hur fel de gör. I Haag står personal och berättar om att förbudet mot tiggeriet verkligen givit effekt och på frågan var de nu befinner sig, skrattar han till och säger att de förmodligen har åkt till Sverige.
I Sverige hjälper vi dem hem till Rumänien genom att betala deras hemresa.

svt.se
Det har gått så bra att en borgmästare där nere nu till och med skrivit ett brev och bett om att få en buss från Skåne för att deras skolbarns buss inte är så bra.

Man kan alltid se saker från olika vinklar men jag väljer två:
1. De flesta länder i Europa är avskyvärda, hemska och enfaldiga som förbjuder tiggeriet.
2. Sverige är det enda land som gör rätt.

Jag är helt emot tiggeriet oavsett vilka som tigger. I min kommun har vi en man som sitter och spelar dragspel och det stör mig inte alls på samma sätt för i min ögon gör han åtminstone något. Att bara sitta rätt upp och ner och visa en bild på ett barn med texten om att de är hungriga är för mig hemskt.
Att de dessutom sitter utanför varenda affär, överallt, är bara hemskt.
Vi kan inte ansvara för dessa människor med.
Det enda märkliga som jag ser det, är att de inte har sökt asyl i Sverige för med de regler vi har och det system som finns skulle de från dag ett få pengar, boende och mat varje dag i ett par månader.
Tills den dag de får veta att de inte får stanna.
Sommartid finns det arbete hos bönderna.

I andra länder förbjuder de tiggeriet. I Sverige går de ut med att vi ska behandla dem väl och låta dem sitta under tak vid affärerna. Vi låter dem skräpa ner, bränna saker i städerna, när jag har människor i min närhet som blivit dömda för att ha eldat skräp på sin gård ute på landet.
Jag skulle aldrig behandla dem illa och tycker ingen borde göra det för vi är alla människor.
Jag vill dock inte att de ska vara här och tigga och tycker att media jagar fram den bild som finns idag. Jag tycker de andra länderna gör rätt.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/landerna-skyfflar-tiggarna-mellan-sig