onsdag 22 april 2015

Feministiskt tjafs.

Debatten går, för lite kvinnor på festivalernas scener!
Vilka klagar? Jo, kvinnorna.

För mig får man älska vem man vill och jag lägger mig absolut inte i någons privatliv. Flest kvinnor i Sverige lär dock vara hetero och därför gilla män. Varför klagar de?

I helgen gick debatten om att det var alldeles för lite kvinnor på scenerna i sommar och rocken i Svedala var en av de som kritiserades. Mannen som bokade band sa att de gick på efterfrågan vilket för mig är fullt försvarbart då de annars inte får dit några människor, vilket är ett måste för att det ska fungera ekonomiskt.

sr.se
Jag vet att jag är udda i denna debatt. Jag har ingen förståelse till varför ett parti har en kvinnoavdelning. Jag har absolut ingen förståelse för att kvinnor ska kvoteras in, någonstans. Jag har ingen förståelse till att exempelvis mc-kortets test anpassats till kvinnor, att polisens tester anpassats till kvinnor.. jag kan fortsätta länge.

Artiklar berättar om karriärmammor. Oj, vad duktiga så många kvinnor är som faktiskt skaffar barn men ändå gör en raketkarriär. Självklart är det upp till var och en hur man vill göra men min förståelse är låg. Varför skaffa barn om man måste göra karriär?
Sedan barnen kom har jag omprioriterat hela mitt liv. Jag bryr mig helt ärligt inte om min pension, min karriär eller hur jag ska imponera på alla andra. Jag bryr mig om barnen och min familj. De finns inte för evigt och den dag barnen är stora ska de känna att jag varit där för dem, oavsett när på dygnet eller vilken dag det är. Lägg ner kvinnoavdelningarna i partierna, sluta kvotera in kvinnor och när det verkligen inte finns någonting att skriva om, låt det då vara tomt.
Hade det varit så att vi bodde i Indien, då hade jag förstått reaktionerna.
Samma gällande alla de länder kvinnor verkligen inte har samma rättigheter som en man.
Min gissning är dock att de hade blivit väldigt konfunderade om de insåg att svenska kvinnors problem ligger i att de inte får stå på en scen och spela under sommaren. De kämpar ju för att slippa bli våldtagna om de är ute för sent, slippa stening, få rösträtt eller helt enkelt att få köra bil eller att arbeta.

Att skriva artiklar om att festivaler har för lite kvinnliga artister?
Skriv istället om hur kul det är för alla de mammor som får vara hemma medan papporna står på Sveriges scener. Inget är värre än man gör det.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6143732