måndag 10 augusti 2015

Dags att göra prostitution lagligt?

Världens äldsta yrke: prostitution.
Amnesty förespråkar nu att sexarbete ska avkriminaliseras.
Jag kan inget annat göra än att hålla med för min övertygelse är att detta yrke kommer fortleva i all oändlighet ändå och kan man då se till att det blir som vilket annat yrke som helst, då kan den som säljer sig själv få det betydligt bättre.

wikipedia
Sex är en industri som säljer och det är ingen nyhet. Även om få skyltar med det vet alla att det utan några större problem går att få tag i en prostituerad. Hade jag varit intresserad vet även jag vilka gator detta går att finna på. Internet har garanterat ett stort utbud för den som är intresserad. Tänk då att man bestämde att det inte var olagligt att sälja sex, vilket det inte är i Sverige.
Se det som vilket yrke som helst och begär skatt men ge också förmåner.

Till stora delar ligger Sverige långt fram här då det inte är olagligt att sälja sex utan bara att köpa. Detta skyddar på ett sätt den som säljer men på ett annat inte. Det betyder nämligen, enligt mig, att en hallick kan klara sig undan då de som säljer aldrig kallas in. Polisen gör garanterat sitt bästa men med tanke på hur ofta det smäller i exempelvis Malmö så har de annat att göra. Ett lagligt sexköp skulle kunna konkurrera ut en olaglig och detta ser jag som något positivt.

Jag har besökt Nederländerna otaliga gånger och Red Light District måste besökas oavsett vad man vill där. För den som inte har varit där låter det säkert konstigt men ett mysigare ställe är svårt att hitta. Där kan också människor med vissa svårigheter i livet få hjälp till lite närhet. Jag inser att åsikterna om detta är många, att många människor tvingas in i detta, men min övertygelse är att det under inga omständigheter kunde bli värre för någon. De kvinnor och män som vill göra detta, hade dock tjänat på det då de inte behöver smyga utan i så fall skulle kunna starta en laglig verksamhet med samma sociala rättigheter som i andra yrken.

Som jag ser det kan man välja att stoppa huvudet i sanden och låta det vara där, eller godkänna detta och på så vis ta bort udden för att människor i Sverige tar hit och utnyttjar unga flickor för sexarbete som aldrig någonsin kommer dem till godo.

http://www.hd.se/opinion/signerat/2015/08/03/amnesty-maste-inte-ta-stallning-i-allt/
https://www.amnesty.se/