onsdag 23 december 2015

Låglönejobb till Sverige?

Trösklarna in på arbetsmarknaden är för höga så nu behövs det enklare arbeten för att människor som är hitflyttade ska få en chans att få ett jobb. För mig lyser en stor varningslampa.

Jag blir rädd när jag hör debatten om att vi ska se över införandet av lägre löner i Sverige. Det var en debatt med näringslivet häromdagen och nu denna. Jag vill absolut inte ha ett klassamhälle likt Saudiarabien här men det är precis vad som kommer hända om ingen sätter stopp för dessa märkliga planer. I Saudiarabien lever främst Filippinska medborgare med slavlöner och dåliga boenden då de enbart är där för att passa upp dem med pengar och för att göra de enklare jobben. De lever i ett parallellsamhälle som inte ska få existera.

Diskussionerna går som så att enklare arbeten behövs för att alla de människor som kommit/kommer hit ska få en chans att komma in på arbetsmarknaden. Detta är väldigt märkligt på många sätt. Media påpekar glatt, tillsammans med många av dem som plötsligt vänt kappan efter vinden, att de som kommer är väldigt högutbildade. Vill vi inte att de ska få arbeta med sina yrken?
Eller de är plötsligt inte så utbildade?
Utbildningsnivån på de som kommit är baserad på vad varje person själv utgett sig för att ha studerat. Det finns alltså ingen faktiskt utbildningsnivå även om den angivna inte är så smickrande för de människor som kommit hit jämfört med den vi i Sverige kan bevisa att vi har. Jag har papper på varenda poäng jag har läst vilket de flesta kan i Sverige även om de inte är medvetna om det själv. Allt finns arkiverat.
svt.se

Ett problem som tagits upp är att åldern som är på de människor som kommer är hög. Då det tar cirka åtta år för en person att komma ut i arbetslivet hinner många komma upp i svensk pensionsålder innan de börjar arbeta. Detta betyder att de ska ta del av vårt pensionssystem utan att ha deltagit till att bygga upp den. Detta kan vem som helst förstå, kommer dränera hela systemet på pengar.

Förstår inte de som är positiva till lägre löner för enklar arbeten, att dessa jobb har försvunnit då Sverige inte behöver dem? Andersson jämför med att tömma diskmaskiner. Vad är det som är så jobbigt med att alla drar sitt strå till stacken och gör det? Att ge någon en lön på minst cirka tiotusen för att tömma diskmaskiner känns väldigt märkligt. Det tar väck hela värdigheten för denna person då de inte kan leva på enbart sin lön vilket gör dem beroende av bidrag.
Förstår inte dessa människor att detta kan bli väldigt fel?
Vem ska bedöma vem som ska ha ett låglönearbete?
Ska bara invandrare få ha det? Vem ska då ta det beslutet då all form av kategorisering kan stämplas då det inte är ok. Polisen i Sverige lär vara väldigt medvetna om det vid detta laget. Ungdomarna lär hänga löst här liksom nyutbildade utan erfarenhet.

Ja, hur vill då jag förändra detta?
Jag har ingen kollektiv lösning men jag anser att vi ska sätta krav. Sverige ska inte ändra sina regler för att anpassa sig utan de som kommer hit får anpassa sig själv åt våra regler. Sätt en regel om att de människor som kommer och fått asyl, enbart för fortsatt uppehållstillstånd, och möjlighet till svensk medborgarskap, OM de har ett arbete efter tre år. Vi ska inte vara rädda för att sätta krav då de har kommit hit med det västerländska tänket i sina sinnen. De är trötta på krig och fattigdom, de ska inte komma till ett nytt skapat sådant. Ska de komma och bo här ska det vara med samma krav som på alla andra.

Ja, jag vet. Vi kan inte slänga ut de som bor i Sverige och är födda här. Nej, de hade helt enkelt tur. Kommer du hit som en vuxen från ett annat land måste du dock visa att det är här du vill stanna och arbeta för det. Jag har skrivit tidigare om test i exempelvis svenska vilket jag anser vara ett utmärkt sätt att på ett enkelt sätt tvinga människor från det utanförskap de kan sättas i här på grund av språkliga hinder. Test i allmänna kunskaper, liknande Danmarks, hade även det hjälpt exempelvis kvinnor in i vårt samhälle.

Jag vill med andra ord absolut inte ha in denna sortens enklare arbeten i Sverige.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/andersson-s-och-kristersson-m-i-debatt-om-ekonomin