tisdag 15 december 2015

Värdet hos en kvinna.

Feminist är förmodligen det absolut sista ord jag skulle benämna mig själv med. Jag anser att det är ett ord som speglar precis ingenting mer än att man som kvinna ska ha det enklare och alla feministers tystnad i frågan om kvinnlig omskärelse, tvångsäktenskap och flickor som hoppar från balkonger drar ett stort streck under vad jag redan tänkte om det.

Gotland är nu beredde på att ta in asylsökande som tolkar vid läkarbesök då det inte finns några riktiga tolkar att få tag i. Jag hajar till direkt. Skämtar de eller?
Har de inte hört Waris Dirie eller när hon berättar sin historia?
Var är ni nu alla feminister?
Anser ni att detta är något bra?

Waris Dirie beskriver i sin självbiografi En blomma i Afrikas öken hur hon blev könsstympad som treåring. När de tänkte gifta bort henne som tolvåring flydde hon och kom till slut till ett hus i London. Efter många om och men sökte hon hjälp då allt blod som borde komma ur henne varje månad, samlades inuti henne. Den engelska läkaren fick ta in en man som talade samma språk som henne då hon inte förstod engelska. Hon är nämligen från Somalia.
Dirie i filmen och
i verkligheten.
Mannen berättade för henne, på somaliska och fast att han var läkare, vilken fruktansvärd människa hon var som gick emot sina föräldrar, som tänkte ta bort de stygn de hade bestämt att hon skulle ha. Hon flyr därifrån då skammen är värre att leva med än de medicinska problem hon tvingas utstå.
Hon har öppet berättat inför FN hur arbetet mot kvinnlig könsstympning måste fortgå.

Vad gör vi då i Sverige?
Jo, vi tar in utomstående och icke kunniga personer för att tolka vid besök inom vården.
Hur i hela världen tänker de då?
Hur kan de veta att det personen tolkar är det korrekta?
Hur kan de lita på människor som kommer från länder där män är överordnade kvinnor?
Hallå alla feminister!
Vart håller ni hus?

I många religioner och inom många kulturer är just mannen överordnad kvinnan. Kvinnorna ser dessutom till att det fortsätter vara så genom att acceptera detta och fortsätta detta liv i Sverige. Tror verkligen någon på att de helt utan betänkligheter inför detta kommer säga och föra fram exakt vad personalen inom vården säger?
Det tror inte jag och jag hänvisar till Dirie.
Detta är en katastrof för hela rätts och sjukvårdssystemet.

Tänk om och gör rätt.
Det är bättre med längre köer än att denna risk tas in.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/tolkbrist-vid-lakarbesok-asylsokande-far-rycka-in
https://sv.wikipedia.org/wiki/En_blomma_i_Afrikas_%C3%B6ken