lördag 12 december 2015

Varför gnäller ingen på Kina?

Hårdare ID-kontroller i Danmark är att vänta och likadant i Sverige.
Som jag ser det vet jag inte längre varför vi ska vara en del av Schengen eller Dublinförordningen. Det har fungerat bra fram tills det verkligen behövdes och då kraschade det.

Är hårdare ID-kontroller fel?
svt.se
Min åsikt är ett klart nej. Jag anser inte de nya reglerna som är på väg vara en tiondel av vad de kunde vara. När jag besökte Kina, Hong Kong och Taiwan för några år sedan räckte det inte att ha ett visum, visa upp pengarna jag hade med mig samt en lång förklaring på vad jag skulle göra där. Jag blev även fotad, scannad och fick lämna fingeravtryck. Det enda som fattades var väl egentligen ett blodprov men det hade inte stört mig det heller så länge det hade garanterats att nålarna var rena. Varför klagas det då på att varje enskild individ ska kunna visa upp vilka de är?

Som jag ser det är detta ett problem för många då de inte vill berätta vilka de är. Frågan som kommer på det är ju varför man inte vill berätta det.
Min gissning är att man inte har rent mjöl i påsen, kommer från ett annat ställe än vad man säger eller ljuger om sin ålder. För att Europa och våra avtal ska fungera måste lagarna följas oavsett hur jobbigt det är för vänsterfolket. Kommer människor till Sverige och vi ser att vi inte var första land inom Dublinförordningen, vänd då om. Jag är ytterst förvånad att vi över huvud taget hjälper några då det i mina ögon är helt omöjligt att Sverige är första anhalt för dessa människor när de kommer till Europa.

Jag tycker att EU har fungerat så länge det har varat men ska det fortgå måste något hända. Sverige kan inte hjälpa hela världen och om vårt ställningstagande med något hårdare ID-kontroller nu ger ringar på vattnet för övriga Europa, då är det bra. Det är dags att hela Europa vaknar och förstår vad Sverige har gjort för dem.

Märkligt i det hela är att jag aldrig någonsin har hört någon gnälla över exempelvis Kinas hårda inreseregler. Är alla kineser per automatik rasister? Det är nämligen min gissning på vad vi hade blivit kallade för om Sverige hade infört fingeravtryckskontroll, ID, samt fotografering av alla som kom in i vårt land.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ja-till-danska-id-kontroller