lördag 26 december 2015

Nytänkande ungdomar..

Gina Dirawi visade den äldre generationen att yngre människor vet hur man ska behandla andra människor:

"Jag väljer nog att tänka på en nyare och friare generationen som vet hur man ska behandla andra människor."

Hon har minsann snart varit värdinna för schlagerfestivalen i tre omgångar. Det är mycket möjligt för jag är glad och tacksam över att jag fortfarande inte har barn som absolut vill titta på detta vilket gör att jag helt undviker denna sevärdhet. Den är för mig lika meningslös som att titta på ett EM, VM, OS.. jag kunde inte bry mig mindre. Hon gör garanterat ett jättebra jobb där oavsett vilken bakgrund, uppväxt eller tro hon har. Det är en kommersiell sändning som inte har något längre historiskt över sig. De år denna festival har funnits är nämligen inte tillräckligt många för att jag ska anse den vara historisk.

SVT lyckas varje år vaska fram riktiga guldkorn att delta i galor. SR lyckas varje år visa vart de står. Detta är media som är statligt betalda och jag vet, de säger att de är granskade vilket stämmer. Har någon koll på hur många gånger de blivit fällda?
Väldigt få. Journalister är också granskade och de sista tio åren är inga fällda trots saker som jag skulle kalla rätt grova övergrepp i rättssak. Det går alltid att skylla på något och att tro att de som granskar sig själv skulle falla offer för svärdet är högst osannolikt. I alla andra sammanhang kallas detta för jäv men icke när staten är ägare.
metro.se

SVT har nu ägnat en hel artikel åt Gina och hur jobbigt hon anser det vara att arbeta på ett ställe där hon är "ensam" även om det de siste åren, enligt henne, har blivit bättre. När hon var yngre fanns det ingen på tv som hon kunde se upp till. Jag tror Sverige är det enda land som verkligen tar detta på allvar.
Måste alla program helt och totalt spegla etnicitet, ålder, härkomst och politiskt åsikt?
Ha rätt sorts namn?
Det är inte den media jag vill vara en del av med mitt skatteunderlag.
De visar dessutom med sin artikel att de ska rättfärdiga det de gör; de hade rätt!

Mitt "problem" med Gina, vilket egentligen är med statlig television och inte henne som person, är att hon uttalat sig antisemitiskt. Hon värderar och dömer människor efter vilken religion de tillhör. Hon som anser att ungdomar "vet hur man ska behandla andra människor". Tycker hon att hon själv tillhör den yngre generationen som tillåter andra människor att välja sin tro?
Hon har väldigt lätt för att påstå att hon blivit utpekad och utsatt för att hon är muslim men den stora frågan är då, hur många inom statlig television är öppet judar?
Jag kan inte minnas en enda synlig om det finns.
Jag skulle dock kunna hänvisa till rätt många muslimer.
SVTs barnkanalen är urtypen för ett program, med några undantag, som gör sitt bästa för att få barn att "tänka rätt". De anställer till och med en person vars största merit är att han vill plocka bort och gömma alla Tintin-tidningar i Sverige då de inte följer denna tids syn på människor. Verkligen helt rätt väg att gå, sopa igen spåren av tänket som har varit och hoppas på att ingen gör om missarna. Ska vi göra likadant med kommunismen och nazismen?
Låtsas som om det inte var ett andra världskrig?
Eller vi ska förfina det för kommande generationer?
Försköna och rätta till?

Jag anser det vara helt fel. Historien är bland annat till för att se skillnader, vart det barkar hän och varför. Läroplanen i svensk skola säger att vi ska lära barnen att se varje tid för vad den var. Detta är svårt för statlig media.

Gina kanske skötte sitt julvärdarbete på ett bra sätt. Jag har ingen aning för hela dagen på tv bojkottades på grund av hennes medverkan. Jag är inte intresserad av att "gynna" en person som öppet, mer än en gång, visat sina åsikter om judar. Jag må inte vara jude men min uppfattning är att motsatsen aldrig kommer synas i Sverige. En av anledningarna är att antalet judar som finns kvar i Sverige ständigt minskar på grund av den ökade förföljelse de får utså i Sverige, vilken enligt polisen kommer från människor som flyttat till Sverige och anser judendomen vara fel. De har tydligen inte förstått det här med allas lika värde..
En av anledningarna lär också vara att antalet människor som inte velat se en jude under sin största tradition ständigt ökar. Det ska bli mycket intressant att se när en judisk kvinna får leda Eid al Fitr i en svensk moské. Då hade vi kunnat tala om vikten av alla människors lika värde!

Min kritik handlar inte om vilken tro hon tillkänner sig till, vilken etnicitet hon har eller var hon är uppväxt. Min kritik handlar om att det är dubbelmoral och fruktansvärt dåligt tänkande i statligt ägd media som väljer att låta en antisemit sitta en hel dag i tv, under årets största högtid, och synas när hon inte anser att alla människor har lika mycket värde.

Nästa år kanske det är dags att låta Sebbe Staxx vara julvärd?
En yngre trevlig kristen kille med de riktiga värderingarna om hur man ska "behandla andra människor"..

http://www.svt.se/kultur/det-spelar-ingen-roll-hur-hart-jag-kampar