söndag 27 december 2015

Signalpolitik så långt det går.

Värdesaker ska kunna beslagtas. Egentligen ingen nyhet då dansk media berättade om detta för ett bra tag sedan men nu väljer privatpersoner att skicka in ringar i protest.

Danmark har under en längre tid diskuterat hur de ska göra sina regler tuffare för att färre antal asylsökande ska söka sig till deras land och för ett tag sedan kom nyheten att de tänkte beslagta de aslsökandens värdesaker som överstiger 3000 kronor. Mobiler och vigselringar skulle undantas. Detta sades alltså för flera månader sedan men precis som i Sverige så har Danmark många människor som uppenbarligen står en bra bit till vänster även om den inte är lika långt ute på kanten som i Sverige.

Jag har full förståelse för vad Danmark gör och min uppfattning är att de lyckas. De för en signalpolitik som kommer se till att Danmark kommer få ytterst få sökanden då detta nu är nyheten som sprider sig ut i världen: Danmark kommer beslagta dina saker!
svt.se

Jag lyssnar bara på P1 av den enkla anledning att det är det enda program som ständigt uppdaterar om saker i världen utan en massa musik och reklam. P4 valdes efter många om och men bort på grund av sporten som förstörde vart och varannan sändning. Under julen har dock P1 slagit alla rekord med diskussionerna om varför vi firar jul: Jo, för Jesus var vår första flykting!
Därför måste vi hjälpa alla andra.
Jag har hört personer prata om hur det känns att inte få äta sig mätta.

Då konverterar vi detta till nutid.
De som nu söker asyl. Om de har saker värda mer än 3000 kronor, är det då verkligen ett problem?
De kanske är hungriga för stunden men de svälter inte och är inga offer i den bemärkelse av de människor som inte kan ta sig hit.
Varför gnäller egentligen mnniskorna till vänster?
De anser inte att man ska äga någonting och de som nu är rika flyktingar, varför är det fel att de får hjälpa till att betala för att de kunde ta sig till säkerheten? De pengarna kanske kan gagna dem som aldrig får möjligheten att komma till Norden!

Det går alltid att se saker på olika sätt. Jo, det kanske inte är så kul för dessa människor att lämna ifrån eventuella värdesaker men samtidigt är det så att den som lever på socialbidrag inte får ha några värdesaker eller kontanter sparade. Är det mindre synd om dem?
Eller vi ska helt enkelt ändra alla regler: Alla ska få bidrag!

Jag har suttit med i många nämnder och har minnen av en ungdom som hade väldigt mycket problem hemma och inte hade någon släkt vilket gjorde att socialen skulle hjälpa denne med lägenhet och pengar. Ungdomen hade dock fått ett mindre arv, knappt femsiffrigt belopp, av en avliden släkting vilket gjorde att det inte kunde betalas ut något socialbidrag. De pengarna skulle göras slut på först.

Med det i tanken, hur kan det då vara fel att de som kommer hit ska hjälpa till att bidra till det de kostar samhället? För ja, det kostar oavsett om någon vill prata om det eller inte. Förr har det varit så att den som kom fick ta ett lån som sedan skulle betalas tillbaka. Vad är det för fel med det?

Vi kan inte leva i ett samhälle som sätter enorma krav på några individer medan andra kan glida sig igenom allting. Reglerna ska vara lika för alla och jag tycker inte att Danmark gör fel. Vilken instans som sedan kan göra det, det får de som kan ta de besluten avgöra.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/danskar-protesterar-mot-harda-flyktingforslag