torsdag 11 februari 2016

Jo, för vilka ökade hatbrotten?

"Islamofobiska hatbrott ökar i Sverige enligt siffror från Brottsförebyggande rådet. Trots att händelserna polisanmäls så leder det sällan till åtal."
Detta är meningen som artikeln börjar med.
Jo, det stämmer. Alla hatbrott ökar och enligt BRÅ delas de in i följande kategorier:
  • Främlingsfientliga/rasistiska
  • Sexuell läggning
  • Antisemitiska
  • Islamofobiska
  • Kristofobiska och andra antireligiösa
  • Transfobiska
Häromdagen skrev jag, efter en mindre uppmärksammad notis i Sveriges radio, om hatbrotten som judarna ständigt utsätts för. Det är dessutom inte något som ökat bara det sista året utan har varit ständigt ökande under väldigt många år. De flesta judar i Sverige bor i Malmö (även Stockholm) och enligt polisen som arbetar där kommer detta hat främst från män med sin hemtrakt i eller omkring Mellanöstern. När jag skrev detta häromdagen kommenterar självklart samme bittre man, som uppenbarligen inte är jude eller har sympati med dem, att jag skrev det för att klanka ner på andras tro. Här kommer ett snabbt utdrag från artiklarna jag fick fram först. De är inte många men uppenbarligen finns det journalister som vågar stå upp för alla människors lika värde trots att de kommer bli kallades för rasister när de ställer sig upp för en mycket utsatt grupp människor:
Sydsvenskan

"...en man på Föreningsgatan ropar 'Länge leve Hamas!' till rabbin Kesselman..."
"...Judiska församlingens rabbin promenerar med sina två små barn på Pildammsvägen i riktning mot Stadsteatern. Då kör en vit skåpbil förbi. Passageraren rullar ner rutan och skriker på arabiska 'yahoud!' (jude) och kör sedan vidare..." //Sydsvenskan

"I Malmö är det ofta unga män med familjebakgrund i Mellanöstern som står för trakasserierna mot judar." /DN

"Bara en mindre del av antisemitismen har kopplingar till nynazism. Istället har konflikten mellan Israel och Palestina en stor roll, visar Brottsförebyggande rådets rapport om hatbrott." /UG

Märkligt ändå. Svenskfödda människor som är lärda från barnsben om vikten av att förlåta och älska alla människor har plötsligt börja skrika glåpord på arabiska mot judar samt börjat hylla Hamas..

Artikeln från SVT berättar att hatbrotten mot muslimer drastiskt har ökat och detta stämmer. Det är dock ingenting i jämförelse med hur judarna har det och den stora fråga är då varför en grupp av människors väljs ut?
Varför väljer en statlig nyhetsportal att göra såhär?
Rädsla för att bli kallade rasister om de inte gör det kanske?

I löst räknade siffror, då det inte finns några exakta, räknar jag på att det är ungefär 500 000 muslimer i Sverige. Det är den siffra artikeln tar upp. Enligt BRÅ anmäldes det 492 hatbrott med islamofobiska förtecken. Det innebär att ungefär en på 1015 muslimer blir utsatta för ett brott på grund av deras religion. Judarna beräknas vara ungefär 20 000 personer i Sverige. Mot dem var det 267 brott anmälda vilket innebär att var 75e jude har utsatts för ett brott på grund av sin religion.
Ser ni skillnaden?
Är du jude är det alltså mer än tio gånger så stor risk att du blir utsatt för ett hatbrott och enligt polis samt media utförs dessa gärningar till största delen av människor från just Mellanöstern. De har nog inte insett att denna sanning är svår att ta för många och att den på ett effektivt sätt tar fram hatet hos de människor som hellre skyddar stora grupper som gör fel än öppet berättar vilka de är.

Jo, jag vet. Alla brott anmäls inte så det finns ett mörkertal. Det finns dock i alla BRÅs kategorier.
SVT visar väldigt tydligt vilken sida de står på.
Precis som jag skrev i mitt förra inlägg om judarnas situation så är det en katastrof att specialgjorda program för barn tar upp att "om detta må ni berätta" och beskriver vem Hitler var och vad nazismen stod för. De nämner dock inte att skinnskallarna med bomberjacka och stålhätteskor som hatar judar idag är ytterst få. Männen som utsätter judarna för hat skulle idag nämligen inte beskrivas på alls samma sätt. Men just det, säg inget!
Du kan råka reta upp någon som känner att just du är rasist om du inte istället påstår att det förmodligen är alla män i Sverige som står för detta hat istället för en grupp med ett väldigt skevt levnadsmönster.

Jag önskar att svensk media vaknar till och visar en riktig sanning istället för en bekväm.
Måtte judarna få ro snart!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/amna-om-hatbrotten-ingen-gor-nagonting-at-saken
https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/hatbrott.html

http://www.sydsvenskan.se/malmo/malmobon-som-inte-kan-rora-sig-fritt/
http://www.svt.se/ug/palestinakonflikten-bakom-judehat
http://www.dn.se/nyheter/sverige/malmos-judiska-liv-tynar-bort/