fredag 29 juli 2016

Att gå över gränsen..

Mord och våldtäkt. Inte de vanligaste orden vi använder när vi beskriver djurhållning i Sverige och till viss del kan jag förstå den information som Djurens Rätt för fram. De har utöver det självklart rätt till sin åsikt.
Problemet, som jag ser det, med Djurens Rätt och deras representanter är hur de beter sig och ser ut.

Med detta menar jag självklart inte hårfärg, ögonfärg eller bakgrund utan hur de framställer sig själv när de exempelvis ska demonstrera. I minkfrågan står vi tvärt emot varandra. Skillnaden är att jag inte hade dragit ner en huva för mitt ansikte, använt fler kläder för att dölja mig och sedan gjort inbrott hos dem för att visa att de har fel. Jag skulle aldrig hota dem eller bete mig illa mot dem för de får som skrivet ha sin åsikt. De låter dock ingen annan ha sin.
djurensratt.se

Jag håller med om att det är synd om kon att kalvarna tas ifrån dem. Samtidigt står vi överst i näringskedjan och tycker man inte om det kan man försöka föra fram den åsikten till de som bestämmer i Sverige.

Deras representanter har uppenbarligen inte koll på vart gränserna går. En av dem hotade nämligen en kvinnlig mjölkbonde om att våldta och sedan mörda dennes dotter. Det är skrivet som en liknelse men med tanke på den historia denna grupp har förstår jag att man blir rädd.
Det hade jag med blivit.

Vill du inte äta kött?
Gör inte det.
Dricka mjölk?
Skippa det.
Du kan dock inte tvinga någon annan till att tycka att just dina val är de rätta.
Det borde vara självklart för alla.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/djurens-ratt-representant-till-bonde-far-jag-valdta-din-dotter/
http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djur-i-livsmedelsindustrin/kor-kalvar-tjurar