söndag 24 juli 2016

OMG!

Vi undrade först vad som hade hänt. Mobilerna i högsta hugg, inga hälsningar då de var så upptagna att de nog inte ens såg oss och sedan insåg vi att det nog var det där nya spelet. Människorna letade efter Pokemon.

Jag funderar ofta över att världen har blivit en rätt märklig plats. Barn svälter ihjäl i vissa delar av världen, människor kämpar för att få mat och här är människor så inne i en virtuell verklighet att de inte är medvetna om den riktiga. Som jag ser det är det, precis som allt annat, för och nackdelar med allt. Det är oerhört positivt att ungdomar som förut har suttit inne nu faktiskt är ute och rör sig. Nackdelen är att de istället för att bara titta ner på mobilen ibland nu har den framför sig hela tiden.
Vad är det för fel på den verklighet vi lever i nu?
svt.se

Barn och ungdomar får nu mer luft men jag har ingen förståelse för vuxna som gör detta såvida det inte är med sina barn. Har man så oerhört gott om tid att man kan bege sig ut för att leta efter figurer som inte ens finns på riktig?
Det finns oerhört mycket föreningar som behöver lite extra stöd!

Nästa problem blir det faktum att dessa gubbar uppenbarligen placeras ut på måfå. Eller inte. Den på kyrkogården är ju trevlig så att ungdomarna nu klättrar där för att ta den. Den inne på Solliden var verkligen smart. Den i grannens trädgård är med intressant.
Vem bestämmer var de ska vara?

I Sverige får man inte skjuta den som går in på din tomt men i exempelvis USA är det ok. När ska vi få se detta?
När ska vi få se företag som kan betala för att få en virtuell gubbe vid sin verksamhet/affär av något slag? Säljkraften kunde ökat rejält för glasskiosken som fick en pokemon vid sin entré. Det hade dock blivit väldigt snedfördelad konkurrens för den kiosk som inte fick någon.
Pengar ska ju inte styra..

Kolla Youtube-klippet från Central Park och säg att det är normalt.
För mig är det mycket märkligt att ett spel kan uppta så mycket tid i människors liv.

John Cleese säger en gång i Fawlty Towers att:
"Zoom! What was that ?
- That was your life, mate.
That was quick, do I get another?
Sorry mate, that's your lot."

När människor plötsligt inte behöver arbeta så hårt för att få värme, mat och vatten längre, då måste vi bli fördummade i något spel. Apornas planet känns inte så långt bort som för ett par år sedan men då sjukdomar inte har lyckats stoppa mänsklighetens framfart kanske detta är alternativet för att planeten inte ska bli mer överbefolkad.

https://www.youtube.com/watch?v=MLdWbwQJWI0
http://omni.se/kaos-i-central-park-nar-sallsynt-pok-mon-dok-upp/a/v6xbw
http://www.vk.se/1771581/pokemon-skapar-problem-i-realiteten
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/kungafamiljens-bostad-pa-oland-stormades-av-pokemon-spelare