fredag 15 juli 2016

Uddlös.

Bildresultat för Utvisning afghanistan
sr.se


Svensk lag har satt upp regler som bestämmer när du får stanna i vårt land eller inte. Det finns dock många andra lagar. Exempelvis är det så att du inte kan utvisas till ett land dit du inte är säker att komma. Du får nu inte heller utvisas med tvång.

Vad är det Sverige vill egentligen?
Samtidigt som vi bestämmer en sak sätter nästa lag stopp och det kan inte vara lätt för någon att tolka detta. Jag har full förståelse för att barn inte utvisas till icke säkra länder men dömda brottslingar, varför ska de skyddas?
Varför ska människor utan någon som helst anknytning till Sverige stanna?
Om de vill stanna kan de göra som alla andra från andra länder och studera i vårt fina land.
De kan stanna som arbetskraftsinvandring.
De kan få stanna som turister.
De kan dock inte ta en del av den välfärd som kommer raseras om exakt alla ska dela på den utan att fylla upp den igen. Den tar nämligen slut då.
Sverige är ett öppet land och alla får stanna här i tre månader utan några större problem. Man måste dock försörja sig själv då. Den som tycker att det är ett jobbigt krav eller anser att det är grymt mot andra människor skulle kanske som svensk försöka att ta sig in i något annat land och bara bosätta sig där med krav på att bli omhändertagen. Hade det gått?
Nej.
Försök ta er in i USA eller Australien och lev på deras system. Det kommer bli tvär stopp. Du kommer ha problem även om det är så att du råkar vara gift eller ha barn med någon som är född i det landet.

Lagen i Sverige säger att exempelvis människor som blivit dömda för ett grövre brott ska utvisas till sitt hemland men är det inte säkert ska de få stanna tills det är det. Ok. Vad ska dessa människor göra fram tills dess? OM det nu är så osäkert i deras hemland, varför begick de brott här?
Samtidigt berättar nyheterna om att de som hjälpt svenskar att tolka i exempelvis krigets Syrien, de får inte komma till Sverige vilket betyder att lagen hjälper de som olagligt befinner sig här, begår brott eller är dömda medan den som hjälper vårt land eller våra landsmän, de är dömda till en mardröm i sitt hemland då de är förrädare.
Fantastiskt!

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/tvangsforbud-forsvarar-utvisningar