torsdag 21 juli 2016

EU, håll dig undan!

Tröttsamt!
Det är tröttsamt att detta landet består av så många paragrafryttare.
EU-direktiv säger nu att Sverige ska halvera antalet plastpåsar och på grund av detta kan priset för en enda plastpåse i affären bli fem kronor.

Var kommer detta då ifrån?
Jo, det används för mycket plast och just plastpåsar har blivit ett problem då de hamnar överallt där de inte ska vara. När EU då säger detta, vad bygger de det på?
Jo, hela EU. Inte Sverige som enskilt land.
Till saken hör här att Sverige är duktiga på detta men detta direktiv straffar oss trots att vi sköter oss.
svt.se

Den som har rest vet att exempelvis medelhavsländerna har ett helt annat tänk gällande miljön. Där slängs skräp rakt ut och även om det har blivit bättre är de inte ens i närheten av där Sverige är. I Spanien får du påsar när du går och handlar. De frågar hur många kassar du vill och ger sedan det till dig. Påsarna är minder än här i Sverige så det blir desto fler.

I Sverige betalar vi redan idag för påsarna när vi går och handlar vilket gör att det inte är ett stort problem. Vi är redan idag ett väldigt miljötänkande land.

Detta direktiv straffar alltså oss som sköter sig och min förhoppning är att de som sitter i EU för vårt land gemensamt berättar för EU att detta är en av de saker de får ha en åsikt om men där de ska sluta bry sig om hur vi tänker.

Jag skulle nämligen vilja påstå att det inte finns något EU-land som har ett så organiserat system för att ta in och ta om hand om sopor som Sverige.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svart-valja-miljovanlig-kasse