måndag 11 juli 2016

Avgå!

Sverige och dess medborgare börjar äntligen reagera på den mobbing som försiggår på många ställen. Sverige har yttrande och åsiktsfrihet men de som enligt PK och media anses ha "fel" åsikt, de ska jagas och sättas epitet på.

Sverige kan omöjligt ha en rikspolischef som värderar människor utefter vilken partitillhörighet de har. En rikspolischef kan visserligen ha en egen åsikt men ska i alla offentliga sammanhang företräda folket. Folket är väldigt Sverigedemokratiskt om nu inte polischefen har upptäckt det efter sista valet och att han som är betald av oss skattebetalare står och öppet deklarerar sina åsikter om ett visst parti är helt fel.
dn.se

Skulle det vara ok om andra yrken gör på samma sätt?
Personligen anser jag inte att någon person alls i någon form av ställning ska uttrycka sin åsikt. För många år sedan kom en elev fram till mig efter att jag hade haft henne under två års tid och sa att "Du Emilie, jag vet vilket parti du tillhör, du är socialdemokrat."
Jag anser att jag inte kan få ett bättre betyg.
Min privata åsikt är nämligen totalt ovidkommande i mitt yrke och jag ska under inga omständigheter spegla en åsikt utan alla de som finns och detta utan värderingar.
Då är jag en lärare, ingen rikspolischef.

Jag anser att den som exempelvis arbetar inom ett yrke som är betalt av skattebetalarna, de ska inte ha någon åsikt. Jag är väldigt glad över att många verkar ha reagerat över Eliassons åsikter som inte alls går ihop med hans plats i yrkeslivet.
Intressant i det hela är dock om kritiken kommer fortsätta.
LO har drivit en privat kampanj mot Sverigedemokraterna och detta för pengar som deras medlemmar betalt genom medlemsavgifter.
I det fallet uteblev nästan all kritik av någon anledning.

Alla har självklart rätt till sin egen åsikt men i sin yrkesroll måste man kunna skilja på detta och att då som rikspolischef stå och bete sig såhär illa mot andra människors åsikter är en katastrof som aldrig bör kunna upprepas igen. Eliasson bör avgå.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/narpolischefen-i-oppet-brev