lördag 21 oktober 2023

Ett spännande inlägg i debatten.

I veckan fick jag veta att bland annat jag, men även företrädare från SD och KD, skulle be om ursäkt för att vi så olämpligt ifrågasatt kommunledningens bedömning kring namnunderskrifterna.
Kritiken kommer ifrån att namnunderskrifterna först godkändes, varpå det skulle bli en omröstning, men sedan ändrades detta abrupt till att den underkändes.
Vi fick dokument utskickade men inte någon kunskap kring vilka det är som har gjort genomgången av alla namnunderskrifterna.
Därav är det mycket spännande att vi ska be om ursäkt.
Till vilka!?

Lars, som kommunchef, frontar media och kräver en ursäkt för kritiken kring namnunderskrifterna.
Detta blir väldigt spännande då jag kan konstatera att jag måste räknas som en expert i handstil.
Namn som underkänts på grund av att just namnet har varit oläsligt - enligt de som nu har gått igenom dem - kan jag läsa utan att ens tveka.
Inte en gång, utan upprepat hela tiden.
Jag vet inte om det är att mormor lärde mig gammeldags skrivstil eller det faktum att jag har arbetat inom skolans värld under så många år men oläsliga?
Absolut inte.

Att det fanns de som skrivit under flera gånger visste vi.
Det sa vi redan under presskonferensen.
Självklart ska inte dessa röster räknas flera gånger.
En röst per person är logiskt.

Det min logik säger har hänt, efter alla dessa år inom politiken, är dock att tjänstemännen valde att godkänna folkomröstningen efter att stickproverna var mer än väl godkända.
Detta har fått den politiska ledningen att se bokstavligt rött, vilket de båda visserligen redan gör, och de har sedan satt kravet på att det ska göras om för att leta fel.
Leta upp tillräckligt med fel för att en folkomröstning inte ska kunna genomföras.
Kommunalråd Mårtensson uttalar sig sedan att det finns viktigare saker att göra.. för demokrati, det är inget som står så högt på hennes personliga lista.

Efter att ha gått igenom alla de namn som har underkänts, så är det helt uppenbart att de som nu läst igenom dessa inte kan läsa skrivstil. 
Namnen som är underkända är nämligen inte läsliga enligt dem.
Allting är offentliga handlingar men jag vill inte hänga ut någon utan medgivande, men många hade blivit förvånade om de insåg att deras underskrift har blivit underkänd för att kommunledningen inte anser att deras handstil är tillräckligt bra.

Att de med andra ord skulle varit schyssta och verkligen haft överseende med underskrifterna - att deras bedömning är väl avvägd - det är kvalificerat bullshit.
De har fått en order om att leta fel och de har gjort det.
Det är nämligen tjänstemännens roll i det hela.
Det är politikerna som styr vad de ska säga och tycka.

Undrar du om din namnunderskrift är godkänd?
Hör av dig till kommunen och kräv att få veta för det är din rätt.
Min uppfattning är att det borde räcka med ett personnummer och en namnunderskrift för att godkänna någon, men kommunen har underkänt alla vars namn de inte har kunnat läsa och även dem som inte har skrivit ut fullt postnummer.. precis som om det spelar någon roll i en omröstning där man måste vara skriven i kommunen för att få rösta.
Datum borde inte heller vara ett bekymmer då det har varit tidsbestämt när detta skulle göras.

Det är fler än vad någon ens kan ana, som har blivit underkända för att deras handstil har varit för svår, så ska någon be om ursäkt så är det de personer - som jag inte vet vilka det är - som inte kan läsa namn i skrivstil. Tänk att de har skrivit allt rätt men blir underkända för att de skrev sin underskrift i skrivstil - precis som man gör på alla andra viktiga ställen.
Sanslöst.