torsdag 27 juni 2024

Den mediala vänstervinklingen.

Ibland är det spännande att läsa reportage, och speciellt detta då det inte är i linje med vad mediehusen vill att människor ska tycka. Plötsligt varnar man för extremhettan som självklart är ett resultat av klimathotet, utan att nämna sanningen. Den ”värme” man varnar för nu var även när jag var liten. Den fanns innan jag föddes. Vems fel var den då?

Malin skriver det väldigt bra. Som korrespondent för USA har hon arbetat för Sydsvenska Dagbladet i tio år men hon säger nu upp sig av den anledning som väldigt många människor har reagerar för.
Media är vridet.
Hon beskriver att hon inte längre får skriva som hon ser verkligheten utan ska skriva den som cheferna vill. Det betyder att sanningen ska förvanskas för att passa in i den röda våg som de vill se.
Du får inte kritisera Biden utan bara Trump.
Du får bara släppa fram nyheter som passar vänstern.
Du ska inte skriva positivt om Israel eller fördöma varför det startade. Hamas fördöms inte och gisslan nämner man inte. Trump är en trollperson med kopplingar till Ryssland. Tältanläggningarna på universiteten är i ett gott syfte. Ingen får skriva att de är finansierade ur samma vänsterficka.

Malin beskriver att hennes arbete inte längre får vara hennes utan ska skrivas genom ögonen på en redaktion i Sverige, trots att hon är på plats och ser det ur USAs ögon. Hon gör sig troligtvis ovän med stora delar av journalistkåren men hon visar folket sanningen och det hedrar henne.
En människa som är sann mot sig själv vinner i längden.

Det hon sedan beskriver är inget nytt.
Media drivs av en ”korrekt” rörelse som har huserat under många år. Det går i sjok där alla måste tänka likadant och jag gör tydliga kopplingar i rörelsen kring metoo, corona, Trump, Hamas, blacklivesmatter, klimatrörelsen.. allt har samma utgångspunkt. Man måste hoppa och hurra istället för att ifrågasätta om det är rätt eller fel.
Tänk att människor på allvar ställde sig och öste vatten över huvudet. Inte bara själv, för då var det ju ingen mening, utan på film och visade hela världen. Det handlar nämligen om det. Visa världen hur bra du är.
Att bara skänka pengar till ALS gick inte utan en spann vatten.. wow.

Tänk att SVTs meteorolog under många år var aktiv miljöpartist samtidigt med sitt oberoende arbete som gav honom en expertisroll i många fall. Han sa för tjugo år sedan att all snö i Sverige skulle försvinna grund av klimathotet. Jag var i norra Sverige i våras och där fanns massor med snö. Trots det står han högt på miljöpartiets lista och ingen av alla hans följare ifrågasätter hans val!?

Heja Malin!
Fler journalister skulle göra som du!
Läs hennes krönika och avsked nedan.