lördag 29 juni 2024

Åldern spelar ingen roll..

Vem ska leda ett land?
Den bäst lämpade.
Jag tror att alla kan vara överens om det, men vem som är bäst lämpad kan såklart diskuteras. Jag tror på utbildning. Personliga egenskaper och utbildning.
Utöver det så kommer det att komma till saker som spelar roll, oavsett om man vill det eller inte.
Ålder är faktiskt viktigt.
På samma sätt som jag inte anser att en femtonåring som har hoppat av skolan ska styra ett land, så tänker jag inte att en dement åttioåring ska göra det heller.
Speciellt inte i ett land med kärnvapen.

Debatten mellan Trump och Biden.
Jag har inte orkat titta men läser alla recensioner och de är
Eniga från rött till blått. Biden är ett problem.
Ingen kan missa att han inte hänger med längre.
Han är förvirrad och glömmer bort saker.
Det i sig är inte en nyhet för alla har sett alla filmer på honom. Alla grodor som hoppar ur honom eller när han talar så osammanhängande att inte ens den som vill förstå kan göra det.

Som jag ser det hjälper Biden till att kratta managern för Trump och jag håller med Trump i att Biden är en av anledningarna till det som händer mellan Ryssland och Ukraina. Biden ses som svagare och när han tog över så blev målet öppet. Respekten för Trump var högre hos Putin än för Biden.
Vem man är som person spelar såklart in, men Trumps ekonomi och allt han har åstadkommit innan han blev president slår garanterat högre hos en rysk diktator.
Trump har inte ens plockat lön som president.
Det är svårt att attackera det.

När Obama blev president hejade jag på honom för att han var yngre och representerade en ny era. Faktum kvarstår dock i efterhand att han var en av de presidenter som skapat mest konflikter. Trump har inte gjort det och jag tror att det är kopplat till att hans personlighet Inger respekt i sig. Rätt eller fel, jag vet inte, men jag ser hellre Trump som president än Biden.
För mig är det totalt skrämmande att världen kan få en president som är dement och jag förstår inte hur hans familj kan låta honom stå där.
Världens ansikte, men han minns inte saker och snubblar fram. Demokraterna själv ser bekymmer och det i sig borde få alla att protestera men de vågar knappt höja rösten. Några få gör det, men då tystas de av någon kod kring hur man ska bete sig.

Biden är passé.
Åldern spelar kanske ingen roll, men det gör demensen.