måndag 24 juni 2024

Högst i näringskedjan?

Alla människor får göra sina val och tycka vad de vill.
Jag har inga bekymmer med det, men tycker inte att man ska ta beslut kring saker som i grunden inte rör individen. Av den anledningen anser jag inte att regler alltid ska gälla över hela Sverige. Att inte få bygga kustnära är ett exempel. Varför ska hela Sverige ha samma regler, när norra Sverige har problem att få människor att bo där och storstäderna har för mycket folk?
En strandtomt kan vara det som då lockar någon norrut.

Vargfrågan är en sådan fråga.
Storstadsfolken tycker att vargen är ett gulligt komplement till alla andra djur de ser på film eller på bilder. När verkligheten trycker på blir det värre.
Vem vill ha dem på sin bakgård?
Inte jag.
När vargen kommer för nära så vill inte jag ha dem här och det som hände igår är ett i raden av alla tillfällen som bör visa att regeringen nu tar rätt beslut när de vill minska vargstammen drastiskt i Sverige.

Jag trodde ramaskriet skulle komma när Ursula von det Leyen fick sin ponny dödad av vargar, eller när vargarna lyckades döda två ponnyer utanför Uppsala i våras.
Igår attackerades en kvinna, som visserligen måste vara oerhört korkad som joggar i en park full av vargar, men de gick till attack.
I grupp.
Det är så vargar gör och detta var en fullvuxen kvinna.
Vad hade hänt om det var ett barn?

Kvinnan lever än för hon han. Skrika på hjälp så att andra kom till undsättning men det är inte säkert att hon överlever. En varg satsar på halsen och det är djur som dödar stora fyrbenta vänner.

Antalet vargar som ska skjutas ska enligt mig bestämmas per län. Jag anser inte att de län som inte ens har varg ska lägga sig i frågan då det är högst osannolikt att någon i Gamla Stan ska möta en på promenaden.
Det finns dock områden där vargen är så utbredd att man inte släpper ut barnen själv.
Skulle du chansa?
Jag hade aldrig gjort det.

Jag håller tummarna för kvinnans liv trots att hon satte sig i sitsen själv. Kan vargarna döda mindre hästar så är en människa inget bekymmer.
I deras miljö är vi inte längre högst upp i näringskedjan.