onsdag 26 juni 2024

Säg emot så får du inte vara med!

Ellen Juntti vägrade rösta för förändringarna i könstillhörighetslagen och gick därmed emot vad moderaterna hade bestämt att de skulle tycka.
Vad HON skulle tycka.
Man får nämligen inte tycka och tänka själv utan att bestraffas för det. På grund av detta så fick hon inte längre vara med i civilutskottet där hon satt.
Detta har drabbat ledamöter tidigare och minns jag inte fel var Hanif Bali en av dem.

Moderaterna är annars konsekvent ett parti som behandlar män och kvinnor
olika. Saker män i partiet gör blundas det mest för men fan ta den kvinna som säger emot.
Hanif var ett undantag.

Titta på Ronneby.
Mannen sitter kvar men de båda kvinnorna som sa emot försvann. De är tystade och borta trots att han hade gått emot flera av partiets stadgar. Vem bryr sig liksom!?
Han sitter kvar i orubbat bo.
Sölvesborg är ett klockrent exempel.
Jag är ett exempel.
Juntti är ett exempel.

Som krönikören skriver så påstår alla att friska fläktar är något bra. Min erfarenhet är att den friska fläkten, som i min hemkommun var jag, är bra när man kan sno idéerna och ta dem som sina egna. Bra att ha när man ska skjuta prick på någon och bra att ha när något går fel.
Annars bryr man sig inte.
Aldrig att man skulle stötta upp och kvinnoförbundet som partiet er är en kapplöpning i hyckleri.
Ingen kvinna i det förbundet skulle pusha någon annan till ett positivt val. Man ser dem som konkurrenter istället. Tycker det är bra när någon gör fel så att man själv kan ta sig fram.

Ellen Juntti är för mig en hjälte.
Hennes åsikt var inte till salu, och det som händer henne nu är för mig ett starkt tecken på att saker och ting måste förändras. Ska man inte bara kunna ha listor till valen, där man röstar på individen man vill se i riksdagen?
Måste man representera ett parti?
Måste partiet vara tillräckligt stort och passera gränsen?
Det finns individer i riksdagen som jag hade kunnat rösta på för att de står för sin åsikt, men jag kan inte ge dem rösten så de representerar ett parti jag inte stödjer.

Både Reinfeldt och Kristersson har gått emot partilinjen.
De är män.
De blev båda partiledare.
Juntti är kvinna, så hon lär inte få komma fram någonstans i det parti hon sitter kvar i och det är fy skam att det fungerar så.