onsdag 4 mars 2015

Alkobommar hjälper..

Många är de som är emot kontroller av olika slag. Jag är en av dem med ett stort undantag.
Sätt polisen, tull, bommar, lås i fordon, allt, för att ta de som tänker köra berusade. Den enda nackdelen med dem är att de inte kan ta dem som kör med droger i sig.

kustbevakningen.se
Jag är helt emot fartkameror och anser att de enbart sätts upp för att dra in pengar. Alla som är ute och kör vet att det strax innan varje fartkamera lyser väldigt rött då människor bromsar in, för att sedan gasa upp igen. Mig veterligen finns det inte en enda fartkamera som tagit någon för rattonykterhet. Lastbilschauffören som dyngrak försökte vända sin lastbil nere i Skåne för några år sedan dödade en hel familj. En fartkamera hade inte tagit honom men en bom hade varit nog så effektiv.

Alkobommarna i Friahamnen i Stockholm har visat sig väldigt effektiva. I början åkte någon dit men nu är det ytterst få som blir tagna. Resultatet av bommarna har alltså varit positiva och jag förstår egentligen inte varför det väntas med att sätta upp detta i varenda färjeläge. Synen på att dricka alkohol och köra är väldigt strikt i Sverige jämfört med väldigt många andra länder och det är på tiden att det börjar synas för dem som ska hit. Här har vi nolltolerans.
Ta det eller vänd.

I det Sverige jag hade velat se, hade alla fartkameror monterats ner och istället för dem hade det anställts poliser som gjorde detta. De kunde stått varenda dag, på varenda väg för att kolla trafiken och synas. En ständigt synlig och närvarande polis, som kan dyka upp var som helst, avskräcker mer än en stolpe med en kamera i. Levande människor kan dessutom se saker på betydligt bättre sätt än vad en kamera kan. Riktiga människor är för mig bättre än en kamera då de kan se, och om jag fått bestämma, plockat de som ständigt bildar kö efter sig. De kan se vilka som inte smälter in i trafiken.

Sverige är fantastiskt på många sätt. Jag har kört åtskilliga mil runt om i Europa utan några problem som helst. Jag har kört i de flesta av Europas huvudstäder utan incidenter eller händelser. Det gäller att följa med det "flow" som finns istället för att hänga upp hela sin varelse på en skylt. Står det 70 på skylten men alla andra kör i 80, håll då 80. Samma gäller om alla skulle kört i 65, gör då det. Följ med strömmen! I princip varje gång jag har kört över till Sverige och återigen befunnit mig på svensk mark är det någon som bromsar för att de tycker man ligger för nära. Kör tjugo kilometer i timmen under hastigheten, på mittlinjen och tro inte att de ska flytta sig. När du väl kommer om sätter de helljuset i nacken, tutar eller viftar med nävarna. Suck.
Ligger någon för nära så flytta dig. Kan du inte? Slå upp spegeln då så slipper du se dem.
Under alla körturer och besök i andra länder har jag aldrig någonsin varit med om några som har sådant typiskt Svenssonbeteende som många svenskar har i bilarna; Svenssonpoliser.

Mer poliser ute på vägarna istället för stolpar och för allt i världen, inför alkobommar i varenda hamn. Det är inte ens något att fundera över.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6105805