lördag 27 februari 2021

Hade du backat?

Politik, ett spel som har fler baksidor än framsidor.
Ebba Busch kommenteras i omgångar då huset hon köptes ägare plötsligt ändrade sig.
Åtskilliga reportage har gjorts och senast i veckan så frågades Busch ut och det syns hur upprörd hon blir. Jag förstår henne.
Jag vet ingenting om hennes husaffär men jag kan inte på något sätt se varför hon skulle backa från något som hon gjort enligt lagboken. Att människor då hänvisar till att det rör sig om en äldre man och att det kan skada förtroendet för Kristdemokraterna och deras äldrefrågor, det kallar jag bullshit.
Media gör detta till en fråga och gör sitt bästa för att dra ut på det länge.

Den politiska erfarenheten säger mig dock att Busch till största sannolikhet har följt de regler som finns då hon har det arbete hon har. Hon har inte vågat riskera att göra något fel för hon vet att media kommer jaga henne om så är fallet. 
Om ett husköp är klart och papperna är skrivna, så finns det inget att göra.
Skrev du under så får du stå ditt kast.
Se detta som vem som helst, så hade det aldrig blivit någon stor sak av det i något annat fall.
Ska då Busch backa?

Nej, jag räknas väl med som en stridis men jag hade aldrig backat och jag förstår inte varför hon skulle göra det. Om hon inte har gjort något fel, ska hon då backa för att media anser att det är en stor sak?
Nej, det tycker inte jag.
Mannen i fråga har själv valt att sälja sitt hus men yngre släktingar har sedan stoppat det.
Den ende tanke jag kan få upp är att några vill tjäna på det och om de har fått nys om vem det är som vill köpa huset, så kanske tankarna har gått vidare.
Om jag inte missminner mig så skulle mannen få nästan fyra miljoner för ett hus i kaos.
Det är egentligen snällt beskrivet om man tittar på bilderna.
Det är ett ruckel där hela tomten är full av bråte.
Fyra miljoner för skräp helt enkelt.

Mannen påstår plötsligt att han inte minns, trots att alla i hans grannskap vittnar om att han är pigg och i farten. Han slutade nämligen vilja minnas när släktingarna fick nys om vad han hade gjort med deras arvegods. För där tror jag att bekymret ligger.

Är då alla människor lika?
Så många slåss för detta men som jag ser det så har vi en lag att följa och den ska vara lika för alla. Nu kommer detta avgöras i domstol men för min del så hoppas jag att lagen verkligen visar det den ska: Alla ska vara lika inför den. 

Ebba Busch kommer jagas i media oavsett hur beslutet faller men jag hoppas att hon står på sig. 
Vad hon utsätts för privat har inte med den politiska frågan i riksdagen att göra och det borde media också välja att se.