tisdag 23 februari 2021

Ett hurrarop för Tyskland!

Min akilleshäl är sport.
Jag kan verkligen ingenting och jag har nästan gjort det som ett mantra, att det finns annat att engagera sig i. Hade jag suttit någonstans och hela svenska landslaget, oavsett sport, hade gått förbi, så hade jag inte vetat. Säkert bra människor men jag kan inget och har en inställning om att sport inte förändrar någonting i längden oavsett.
I just detta ändrar jag mig dock och jag vill skicka min hyllning till det tyska volleybollaget, som trots att det internationella volleybollsförbundet, säger nej.
De får inte spela i bikini i Qatars huvudstad trots den tryckande värmen och då vägrar de.

De beskriver sin bikini som deras arbetsuniform och något de vill ha i värmen, men de blir rekommenderade att ta så mycket kläder på sig som möjligt och anledningen är denna:
"av respekt för kulturen och traditionen i värdlandet".
Istället för att göra som de blir tillsagda så avböjer de att delta och hänvisar till att tävlingen borde vara någon annanstans om det var så att de brydde sig.

Och jag håller med!
Hur i hela friden kan Qatar, eller vilket land som helst utan grundläggande rättigheter, ens få tänka tanken om att få ha denna tävling i detta land?
Ta hänsyn till deras kultur?
Traditioner?
Ska vi verkligen låtsas som om vi inte möter den korruption och fattigdom som finns?
Borde vi inte värna yttrandefrihet och demokrati?

För mig är det helt fel att ha någon form av tävling i ett land som inte respekterar de mänskliga rättigheterna och jag förundras över den dubbelmoral som finns i länder som Sverige, som låter deras tävlingar fortgå. Fler länder borde ta ställning mot problemen som finns.

Bild från svt.se