söndag 21 februari 2021

När förnuftet börjar tränga igenom.

Corona!
Corona, corona, corona!
Man skulle kunna tro att detta är den värsta farsot som någonsin har drabbat världen men den som väljer att läsa fakta istället för rubriker i media, inser att så inte är fallet.
Samtidigt som ebola härjar i Afrika så skriker många sig hesa över hur hemskt det är i Sverige!
Vi har inte fattat någonting och regeringen har gjort ALLT fel!
Hade högerpartierna fått styra så hade allt stängts ner! DÅ hade vi fått se!
Jag är överlycklig över att de röda styr i detta för det har gjort att sansen har funnits där för tänk på det. Hade Sverigedemokraterna styrt Sverige så hade allt stängts ner och alla skulle tvingats bära munskydd.
För vad?
Jag skrev det från första början och är helt övertygad om att jag har rätt.
Sverige ligger inte i någon riskzon för överdödlighet och det har nu visat sig att vi har gjort rätt. Länder som har haft total lockdown har inte fått bättre resultat.
Det är nu pessimisten enbart läser att Sverige faktiskt är sämst i Norden.
Jo, det stämmer men är inte konstigt.
Det kan nämligen - enligt mig - kopplas till mycket från 2015 och framåt.

Redan i Tegnells sommarprat tog han upp det faktum att de första stora smittohärdarna i Sverige var runt människor från Somalia. Anledningen är att de bor tätare och har en annan kultur.
Att då Sverige ligger "sämst" till bland de nordiska länderna, stämmer precis med vad P1 rapporterade i veckan. Vi har fler socioekonomiskt utsatta områden då vår invandring har varit betydligt högre än våra grannländers.
Förmodligen är det fortfarande tabu att prata om det men det går inte att prata bort det.
Det är faktiskt kulturella skillnader och det bör inte vara en nyhet för någon.

Den totalt oansvariga invandringen som har försatt människor i högst prekära situationer genom att inte kunna garantera dem någonting av värde då enbart deras rättigheter har förklarats för dem, gör att de inte ens kan vårt språk. Uppenbarligen har de inte haft någon kultur av att tvätta sig vilket också har visat sig i dödstalen. Jag kopplar därför inte den högre siffran i Norden till ett feltänk kring corona, utan många års ansvarslös politik kring invandringen. 

Ge det några år till, så kommer alla experter skaka på huvudena och undra vad som gick fel.
Den där hemska pandemin som media har satt skräck i alla med, den är ju faktiskt inte så farlig.
Kostnaderna för de liv som har passerat blir ofattbara när vi jämför med effekterna för samhället. Jag tänkte avsluta med några av de klokaste ord jag läst på länge:
"Tänk ett virus som är så farligt att du måste testa dig för att få reda på att du har det, och ett vaccin som är så bra att man måste hotas för att vilja ta det."
Tack Kim!

Bild från tv4.se