onsdag 3 februari 2021

Dags att plocka jordubbar?

Lågkvalificerad arbetskraft från utlandet ska stoppas och arbetena ska istället gå till de i Sverige som inte har ett jobb, och då främst till utlandsfödda kvinnor då de står långt från arbetsmarknaden.
Hör man bara den delen så låter det väldigt bra och moderaterna har än en gång plockat upp andra partiers förslag, men flera år efter.  
Främst behövs kockar, kallskänkor och städare. 
Plocka jordgubbar och andra bär.. det slipper de för där ska det godkännas med människor från andra EU-länder. Som jag ser det sätter man därmed en stämpel för hur mycket människor är värda.
Eller rättare sagt, för vad olika yrken är värda.
Varför skulle inte invandrarkvinnor kunna plocka bär?

Jag vet att verkligheten inte ser ut så.
Jag är fullt medveten om att dessa människor inte har en kultur där man ska arbeta och då det är väldigt svårt att lära gamla hundar att sitta, så bör det vara systemet som är fel.
Om du inte får ut en enda krona för att överleva, då måste du till slut ta de där arbetena som ingen egentligen vill ha.

Som jag ser det är detta ett förslag som tydligt visar svårigheten med att se hur saker hänger ihop. Det är inte lätt att titta sig i spegeln och sedan fundera över varför Sverige ser ut som det gör.
Det är alltså svårare att ta sig över gränsen till Sverige nu under en pandemi, än vad det var 2015. Man påstod då att alla som kom hit var så högutbildade och en tillgång till landet.
Idag, sex år senare, är majoriteten av dem inte på något sätt en del av vårt land utan lever som i en bubbla utanför. Den stora frågan måste då vara varför de valde att komma hit.
Det finns bara en logisk anledning trots att moderaterna envist hävdar att allt var bra:
Bidragen.
Det är vida känt hur generösa system Sverige har varpå människor lockades hit.
Medborgarskap och uppehållstillstånd har i princip delats ut och sett till att människor inte har någon anledning att ta till sig den kultur och tänk som finns här.
Man har helt enkelt fortsatt i de spår som redan fanns - och ett av dem är att kvinnor inte ska arbeta.

Jag tror därför att moderaterna eller vilket annat parti som helst, kan sätta vilka regler de vill för det enda som kommer hjälpa är den dag bidragen slutar rulla in.
Kommer du till Sverige som vuxen borde du inte ens kunna få bidrag för du ska kunna försörja dig själv. Det skulle vara krav på att ditt konto skulle vara öppet för att se vad du gör med de pengar du har och regler borde satts upp för att kontrollera det.
Allt borde bli så tufft att dessa människor som inte vill bli en del av samhället de har valt, inte kommer hit. Vill de leva på alla andra så får de stanna där de kommer ifrån.
Våra skattepengar borde gå till kärnverksamheter för dem som har finansierat dem.