måndag 22 februari 2021

Beviset för det svagare könet?

Feminister över hela världen reser förmodligen ragg.
Nu är det nämligen forskare som pekar på och hänvisar till att det är skillnader mellan könen.
Ni vet, det där som har varit tabu under så många år för de har kunnat ställa sig i grupp för att kör envist hävda att det inte finns några skillnader.
Jag har alltid tänkt tvärtom.
Min uppfattning är att det finns en anledning till att det finns fler män än kvinnor på bilverkstäderna. På samma sätt finns det en anledning till att det finns fler kvinnor än män på dagis.
Att det är skillnad spelar dock, enligt mig, ingen roll.
Jag anser nämligen att alla ska välja själv.

Nu rör detta hur corona drabbar män och kvinnor olika då männen är överrepresenterade både hos de som får extra vård och de som dör. Om jag minns rätt så är överlevande provrörsbarn statistiskt oftare flickor. Kvinnor har en längre medellivslängd än män, hade åtminstone tidigare, och att nu fler kvinnor än män klarar sig vid en infektion är enligt mig inte konstigt alls.
Rent krasst så är det nämligen så att mänsklighetens överlevnad kunde stått sig på enbart ett fåtal män, men desto fler kvinnor behövs för att barnen inte ska bli helt inavlade.
Det finns en anledning att man har färre tjurar än kor eller bara en tupp bland alla hönorna.
Cyniskt kanske, men jag tror att det är naturens sätt att sålla.
Kvinnans kropp måste klara av en del påfrestningar för att klara av att bära och föda ett barn vilket också gör det mer logiskt att den ska klara mer.
Rent krasst kan jag alltså påstå att kvinnan är det starkare könet..

För många år sedan sa en manlig chef i kommunen till mig att "Har inte din man förstått att det bästa är att hålla med från början, för då kan man i ett senare skede påstå att man tyckte exakt likadant från början" och det har jag skrattat många gånger åt. Någonstans tror jag att vi ska vara olika, fast att det stör många.

Jag ser det nämligen som logiskt att en man som oftare har mer råstyrka har tyngre arbeten och att kvinnor hellre jobbar med mjuka värden. Vi är helt enkelt olika och det ska man se som en fördel istället för en nackdel.