onsdag 10 september 2014

LO larmar - fram för Alliansen.

LO varnar nu att många ungdomar utsätts för mycket olika saker och en av de vanligaste sakerna är gratisjobben. Ungdomarna utnyttjas och trakasseras.

Jag ska vara väldigt raljant nu.
Detta är främst ett storstadsproblem.

svt.se
Anledningen till att jag skriver så är, samma som när jag ser Fuskbyggarna, på landet går det inte. På landet vet de flesta vilka alla andra är och skulle någon vara oseriös vet alla andra om det väldigt snabbt. I en storstad fungerar det dock inte så. Där måste du på ett helt annat sätt lita på det människor säger.

Ungdomar blir nu sexuellt trakasserade och utnyttjade för att arbeta gratis. Det sistnämnda trots att Alliansen har sänkt arbetsgivaravgiften för unga och minskat momsen för restaurangägare där ungdomar ofta får sitt första jobb. Tänk då om det blivit som förr igen.
Tänk om den rödgröna röran vinner och höjer detta, vad händer då med alla dessa ungdomar som redan idag har svårt att komma in på arbetsmarknaden och som utnyttjas?
Blir det lättare för dem?
Det tror inte jag.

Socialdemokraterna vill gissningsvis ha in dem i vården. Säkerligen bra för patienterna/vårdtagarna att få människor som kanske inte alls vill vara där. Varför diskuteras det aldrig om att vi ska sätta in ungdomar på kontorsjobb?
Unga och äldre anses alltid kunna ha outbildad personal.
Varför?
Fråga socialdemokraterna.

Jag må inte vara nöjd med alla beslut Moderaterna och Alliansen har tagit men alternativet med en rödgrön röra, med en möjlig touch av rosa, till att bestämma i landet är i mina ögon en katastrof.
På riktigt.
Ungdomarna ska ha låtsasjobb och snart är vi säkerligen tillbaka till tiden då s-regeringen förtidspensionerade människor i massor för att slippa ha dem i statistiken för arbetslösa.

LO, om de nu inte hade varit knutna till socialdemokraterna, borde heja fram Alliansen då det ger ungdomar en fortsatt chans till att få arbete!

Glöm inte att rösta och tänk över ditt beslut innan!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/lo-slar-larm-om-trakasserier