tisdag 2 september 2014

Rätten att få tänka själv.

Sölvesborgs äldre kommer inte heller i framtiden få välja. Det bestämde det rödgröna styret i kommunen igår.

LOV, Lagen om Valfrihet står för att kommuner och landsting ska kunna konkurrensutsätta
sina olika verksamheter, till exempel äldrevården.

Sölvesborgs kommun, likt många andra kommuner med samma färg på styret, tycker att detta är förfärligt och pekar direkt på att omsorgen och vården i vår kommun håller hög klass. Personalen är jätteduktig och även om det skulle vara någon personkemi någonstans som inte fungerar så är allt perfekt här!
Faktum är att så inte är fallet.
Hade så varit fallet hade det aldrig kommit in anmälningar och ingen hade någonsin klagat.

Självklart dras Attendo och Carema upp som exempel på att privata vårdgivare inte är bra.
Det dras dessutom upp exempel på att det finns företag som tagit ut stora vinster och flyttat pengarna utomlands. Mycket intressant.
På grund av att det finns de som väljer att placera sina pengar utomlands, ska inte de gamle få välja vård själv? Om de hade varit missnöjda med den privata vården kunde de fått bytt även från den.
Som vanligt försöker de föra bort debatten från fokus. Fokus ska exempelvis vara en bra ålderdom i ett hem.

Om nu kommunen anser att de har så bra vård, varför vågar de inte konkurrensutsätta den?
Alliansen klagar absolut inte på personalen, trots att det är det argument de rödgröna för fram. Varför skulle vi klaga på dem? De gör sitt jobb så bra de kan efter de förutsättningar som finns men faktum är att de finns till för brukarna. För de personer som behöver omvårdnad.
creonova.se
Ska man då se på vad som är bäst för brukarna kan man ta sig en funderare.

Om jag, eller någon i min generation för den delen, skulle vara missnöjda med någon del av vården, skulle vi aldrig funnit oss i att bli styrda över. De rödgröna skyller då på att de äldre inte orkar byta. Jag och mitt parti tycker att den gamle kan avgöra det själv.
Skräcken måste vara att hamna i en situation där man är tvingad att stå ut med att människor ska vara nära en, trots att man inte har förtroendet för det.
I gårdagens debatt kom det upp att en brukare under tre månader hade haft 66 olika personer inne hos sig och gett medicin. 66 stycken. De som arbetar där kan absolut inte hjälpa det för de gör sitt bästa.
Jag hade dock aldrig tolererat att så många människor kom in i mitt hem och skulle hjälpa mig.
Tänk att det är så i denna perfekta kommun.

Jag anser att LOV bör införas och hade helst önskat att det kom uppifrån för att kommuner som Sölvesborg skulle kunna ge de äldre en chans, precis som alla andra har, i att välja vart de vill vara.
Tänk hur mycket de rödgröna jäklades och förstörde för de som ville öppna alternativ till kommunens dagis. Ända tills det blev en blå regering 2006. Då hade de inte längre något val och jag skulle vilja höra dem stå på torget nu och säga att detta inte är bra för de som nu har barn i kommunens olika alternativ. Den enda anledning till att de alternativen finns är för att de rödgröna blev tvingade och tänk så bra det har blivit.

Min övertygelse är att det hade blivit lika bra för de äldre för jag tror att de kan själv.
De vet själv vad som är bäst för dem och skulle inte de veta är jag övertygad om att de har släktingar som garanterat kan göra utmärkta val åt dem.


http://www.skl.se/demokratiledningstyrning/driftformervalfrihet/valfrihetssystemersattningssystem/valfrihetssystem/lagomvalfrihetssystemlovtillampning.1969.html