lördag 20 september 2014

Tusen tack!

Räkningen är i skrivande stund fortfarande inte klar men jag tänker passa på, att med detta inlägg, tacka alla som röstat på mig i de olika valen! Blekinges Moderater i riksdagen tappade ett mandat vilket är beklagligt så jag hade inte kommit in även om jag fick näst mest röster och anledningen är procentspärren.

Procentspärren är något som många inte har riktigt koll på för det är lätt att tänka att man kommer upp om man bara har många kryss. Det är dock så att man måste över fem procent av rösterna partiet fick i kommunen, landstinget eller riksdagen för att komma förbi den som är ovan. Fem procent låter kanske lätt men är det inte om det är många som vill om.
Detta betyder att den lista som var är intakt, trots många personkryss, om inte någon tar sig över fem procent av rösterna och detta gäller alla listor.
Då tar man sig förbi de som har färre röster men inte den som har fler.
Hur man sedan väljer att göra är internt inom partiet förutom de platser som är till fullmäktige.

aftonbladet.se
Jag vill tacka för alla röster i kommun, landsting och riksdagsvalet!
I riksdagen gick det sämre än förra valet men min gissning är att många av de väljare jag hade förra valet har gått över till de där man inte får nämna. Det är deras val och inget jag kan styra över.

Jag ser helt enkelt till mig själv och försöker istället se till vad jag själv kan göra bättre. Jag är aktiv med denna blogg och alla som vill veta vad jag tycker kan titta här. Jag skulle dock varit mer aktiv med insändare och skulle förmodligen gått upp och talat mer i de olika fullmäktige. Problemet är att jag tycker det är helt meningslöst att gå upp och hålla med föregående talare. Väldigt många fungerar så för att statistiken ska se bra ut men jag ser inte meningen.
Knacka dörr är något många anser väldigt bra på många ställen och det är garanterat välfungerande. I ett litet samhälle blir det dock knepigt många gånger då jag på förhand vet vad personerna i varje hus tycker och tänker. Jag träffar ju dem annars!
Jag engagerar mig inte bara under valet.
Jag måste dock, precis som hela partiet, sätta mig ner och gå igenom vad jag ska göra inför nästa val redan nu. Att luta sig tillbaka fungerar inte för mig.

Politiken är för mig något viktigt. Det är det system som kan förändra saker och ting.
För mig är det inte en sak i sig, jag sysslar inte med politik för politikens skull utan för att jag vill förändra någonting. Den dag jag känner att jag är klar har jag mitt yrke att luta mig tillbaka på. Jag älskar mitt lärarjobb och kan sakna det när jag inte är där. Det finns inget bättre än att arbeta med barn!

Är det så, att någon känner att de vill upplysa mig om någonting, bra eller dåligt, är ni välkomna att skicka ett mail till: emilie.pilthammar@moderat.se
så kommer jag svara så fort jag kan!
Tusen tack alla ni som har läst, hört av er, ringt och smsat sista tiden!
Det värmer!