måndag 26 november 2018

Vive le France!

47 000 afghaner sedan 2015 har sökt asyl i Sverige.
Ungefär. 30% av dem beräknas ha fått eller ska få uppehållstillstånd och detta är nu, enligt nyheterna, tuffast i Europa. De absolut flesta väljer att åka vidare till Frankrike när de inte får stanna i Sverige och situationen där ska inte vara bra för dem.
Samtidigt förklarar Migrationsverket varför våra två länder ser så olika på det hela.
svt.se

Afghanistan ligger inte i krig.
Det finns ställen som inte är säkra men om man bara ska se till det finns det få länder som kan räknas som säkra. Min familj och jag hade inte behövt fly om det började krigas i Luleå.
Vi är ju inte ens i närheten fast att det är samma land och det är det som måste fram i media.

Frankrikes regler ser annorlunda ut vilket gör att runt 80% av afghanerna får stanna där.
Jag lider med dessa människor men känner samtidigt inte att vi kan vara hela världens dåliga samvete. Fru Clinton satt i nyheterna häromdagen och sa att Europa måste sluta med sin generösa invandringspolitik då den drabbar även andra delar av världen.
Hon som ska räknas som den snälle..

Hanif Bali sa för ett tag sedan att Sverige skulle ha ett totalt invandringsstopp och jag har önskat detta i flera år men kallats för rasist. Det blir dock svårt att kalla honom för det även om det säkert finns de som gör det ändå. För mig är det dock självklart.
Jag lider med världens människor i nöd men lösningen kan inte vara att de med pengar flyr hit, lever på oss och sedan lämnar landet som det var. Det måste in andra lösningar.

Frankrike är mycket större än Sverige och även om de har en större befolkning i grunden så är det nog ett snällare klimat att bo ute i än Sveriges.
Här är riktigt kallt och även om det kan bli det i Frankrike med så blir det inte lika kallt där som här. Nederländerna har till och med papegojor som lever ute året runt och det ligger norr om Frankrike.

Det är också så, att dessa människor självklart kan återvända till Afghanistan men på ett annat ställe om de kände sig osäkra. Jag hade hellre flytt inom vårt land eller i närområdet än långt iväg där allt plötsligt blir annorlunda.

Vi är nog många som är tacksamma för Frankrike i detta!
Tackar!

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/dramatisk-minskning-av-asylarenden-med-afghaner-i-eu
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/darfor-beviljas-storre-andel-afghaner-asyl-i-frankrike-jamfort-med-sverige
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenska-kyrkan-i-paris-tar-emot-fler-svensktalande-afghaner-an-nagonsin
https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asyl.html
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6857718