lördag 28 november 2020

Djur som djur?

Nu har corona hittats på hästar, men artikeln framhäver att det inte är farligt och inte drabbar människor. För mig spelar det ingen roll alls då jag anser att man måste tänka logiskt, men jag efterlyser den där opartiska journalistiken. Jag efterlyser även Djurrättsalliansen som nu bör in och kräva att alla hästar ska portas från privat ägo och ridhus!
Varför ska hästarna plågas i hela sina liv genom att tvingas bära runt på en massa människor?

Jag inser att det kommer att komma protester och jag hoppas då att man ser min ironi.
Självklart anser jag att inte att alla hästar ska varken avlivas eller portas från ridskolor, lika lite som att jag anser att minkarna ska avlivas för att det finns hysteriska människor.

I artikeln kring hästarna har det räckt att man pratat med en av dem som driver klubben och då godkänns hennes ord. Gällande minkarna har man till och med tagit in en expert som berättar att det inte är farligt, men ändå så envisas media med att driva tesen.
Varför?
Jo, enligt mig har det med den vänstervridning som finns att göra.
Varför jagar de annars inte experter kring att hästarna ska utsättas?

Första gången de nämnde att minkarna hade blivit smittade ställde jag exakt samma fråga: Vad gör ni när det gäller alla andra djur?
Danmark pratar om minkgate, över hur fel de gjorde som avlivade alla minkar, men ändå drivs samma sak i Sverige. Så du tycker inte om minknäringen?
Nej, det må så vara.
Har du varit i ett kycklingstall?
Det är helt ologiskt att man går in och förbjuder vissa näringar när man istället bör låta marknaden sköta det själv. Vi godkänner alltså att det säljs halal och koscherslaktat kött, men tycker det är hemskt med minkar. Kycklingstallarna är ok, men inte minkarna.
Är det då en moralisk fråga om vad som händer med djuren?
För rent krasst så bryr de sig inte.
Djuret i sig är helt ovetande om att det ska ätas upp av oss eller ifall det ska gå till en päls, varpå det hamnar i människors egna tankar.

Så ni vill inte avliva alla hästar som har fått corona?
Men minkarna ska dö?
Vad gör vi när det syns på hundar och katter?
Blir ju spännande att se om det är samma tänk då..
Jag tror inte det.

Låt näringar få fortgå för är det så att ingen vill ha det kvar så kommer marknaden själv att plocka bort det när ingen längre köper produkten. Logiskt tänk i min värld.

Bild från svt.se