torsdag 12 november 2020

Politisk strategi och prestige.

Lite bättre och mer förståndiga än andra.
Någonstans verkar det vara så att ju mindre man läser desto snabbare är man på att ta överilade beslut utan förankring i den verklighet som faktiskt finns.
Sölvesborgs ledning har under loppet av ett halvår förstört i princip hela musikskolan och kämpar för att totalt döda all form av enkel läslust i kommunen.
Den okunnige säger att en stängning av biblioteket är bra för den som vill läsa kan gå till ICA och köpa en pocket. (För till affären är det bra att gå).
Den som känner till hur ett bibliotek fungerar och faktiskt besöker det för att låna de så fantastiska böckerna vet att det inte är ett bekymmer att gå dit. Personalen sköter och gör ett fantastiskt jobb!

I delar av världen, och så även i denna kommun, låter man det socialistiska tänket ta över.
Man litar inte längre på individen och definitivt inte på dem som arbetar i verksamheten.
Utan adekvat utbildning vet man ändå bättre och spelar på människors rädslor.
Istället för att stå ut, vara sakliga och tänka efter så kör man ett race för att få rubriker och artiklar om hur godhjärtade man är. Till skillnad från alla andra, så tänker man nämligen på de stackars utsatta människorna.

Hur ser det då ut?
Jo, sjukdomen som kallas corona har i skrivande stund, sammanlagt i Sverige dödat/varit i kroppen vid döden hos:
0-9 år: 2 personer
10-19 år: 0 personer
20-29 år: 9 personer
30-39 år: 18 personer
40-49 år: 47 personer
50-59 år: 166 personer
60-69 år: 417 personer
70-79 år: 1289 personer
80-89 år: 2518 personer
90+ år: 1591 personer
Detta är alltså hela Sveriges siffror.
Antalet sammanlagt döda är just nu 6057 personer av en befolkning på 10 327 589 personer (31 december 2019) Det blir en dödlighet på 3,7% i dagsläget men ju fler som testar sig desto mer kommer den att sjunka och beräknas hamna på mellan 0,2 och 0,5% i dödlighet. Det kan jämföras med att cancer som generell sjukdom har en dödlighet på 31%.

I Sölvesborgs kommun är siffran 115 smittade och en person har avlidit.
Detta av en befolkning på 17 468 personer, vilket innebär att dödligheten i Sölvesborg är 0,0057%. Smittan är 0,65%.

Självklart ska befolkningen skyddas men jag litar på individen. Jag anser dessutom att om du är i en riskgrupp eller är rädd så måste du ta det stora ansvaret för dig själv och se till att du inte utsätter dig för situationer där du kan smittas. Att straffa alla genom meningslösa nedstängningar är om inte annat bevisat felaktigt genom topparna i tidigare nedstängda länder som nu återkommer.
Det är ett spel för galleriet där man spelar på människors rädsla.

En nedstängning visar på den maktfullkomlighet som blivit ett signum för kommunen där man inte längre tror på individen. Nu kommer många skriva hur hemskt detta är för precis ALLA upplever att de har varit på ställen där människor faktiskt inte bryr sig och därför behöver bli daltade med.
Den stora frågan måste då vara: 
Vad gjorde just DU där om du anser dig veta bättre än de andra som befann sig på samma ställe?
Tro på individen och låt bli biblioteket!
Sluta istället med privata fester och tillställningar där man tar in vänner från andra delar av landet eller samlar hela släkten från hela Sverige. Det kan skjutas på framtiden utan några som helst bekymmer.
Stoppa hyckleriet med att vara översittare för andra men leva på ett annat sätt själv.
Det borde vara prio ett för en ledning som säger sig värna om andra människor.

Bild från solvesborg.se