onsdag 18 november 2020

Hund och rädd för corona?

Studier har visat att det finns två riskfaktorer för att få corona: Äg en hund och få matvaror levererade hem.  De två sakerna är de som har stuckit ut i den spanska undersökningen.
Både hundar och katter har haft smittan men utan att bli sjuka.
Vi är alla tacksamma för att detta inte verkar ha spridit sig till Sverige eller Danmark för här är den uppenbara lösningen att helt enkelt avliva alla djur om ett har fått en smitta..
Tänk när regeringen säger att vi ska avliva alla katter och hundar i vårt avlånga land, DÅ kommer människor börja misstro vad som sägs.
Att få varor hem är dock en utpekad risk.
Rätt intressant läsning faktiskt.
Jag ska fokusera på vad SVT har rapporterat om så det har inte med hundar och katter att göra. De har rapporterat om de tre vanligaste dödsorsakerna i Sverige.
Först kommer hjärt och kärlsjukdomar.
Hur många artiklar har ni sett om det?

Därefter kommer cancer.
Hur ofta ser ni skrämmande statistik över cancer?
Nej, just det..

På tredje plats kommer corona.
Det dränks vi av i media. Stämmer media då?
Nja.. Sanningen är att på tredje plats kommer dödsorsaker där corona har funnits vid dödsögonblicket. Statistiskt i Sverige räknar man nämligen att alla som dör men har covid-19, räknas som coronadöda. Det innebär alltså - det är inget skämt - att om du blir påkörd och dör på akuten men har covid-19 så blir du en till i statistiken. Det faktum att du blev mosade i en bil gills inte.
Detsamma om du blir knivskuren, skjuten, drunknad eller vad som helst. Testas du positivt så är du ett fall för coronastatistiken. Det innebär att den inte är lämplig alls i Sverige.
Jag anser åtminstone inte att det blir rättvist för enligt mig så har inte så många dött AV corona i Sverige. Du kanske dog MED corona, men inte AV det.
Det säger dock inte statistiken något om.

Tomten, jag önskar mig sans av media i julklapp.
Journalister som inte arbetar för att skrämma upp människor utan som istället tänker sunt.

Bild från Daily mail.