tisdag 7 mars 2017

Alla är offer!?

Två pojkar våldtog en flicka. Den över femton dömdes för våldtäkten.
Alla tre går nu kvar på samma skola och rektorn uppger att anledningen är att problemet är "delikat" och att de alla tre är offer.
svt.se

VAD!?
Tre offer?
Att bli dömd för våldtäkt i Sverige är inte det lättaste.
Det är inte ens lätt när det är en hel grupp som våldtar en rullstolsbunden kvinna.
Det betyder att det utom något tvivel var så att denna flicka blev våldtagen men hon ska nu behöva möta sina förövare varje dag i skolan?

Detta är Sverige i ett nötskal och jag avskyr när ordet skämmas används för att uttryckas till andra människor. Jag skäms dock för hela vårt rättssystem när det ser ut såhär.
Flickans föräldrar är inte de som klagat utan andra elevers föräldrar.
Ja, det tros väl.
Hade det varit min dotter hade jag trakasserat varenda myndighet tills pojkarna tvingats byta skola. Hon kan inte hjälpa vad hon har blivit utsatt för men skolan gör det tio gånger värre för henne.

Artikeln berättar att flickan inte har varit i skolan sedan detta hände förra våren men att det är ok då hon får hjälp på annat håll. Pojkarna borde inte få befinna sig inom en radie på hundra meter från henne men istället ska de ha det som vanligt!?
DE, som har gjort fel och blivit dömda, de ska få leva som vanligt men hon som blivit utnyttjad, pekad och stirrad på, hon ska straffas ett helt liv!
Hon kan inte gå i skolan med sina vänner och göra de saker hon känner för på grund av andra människors handlande. Hur tänker denna rektor?
För mig är detta en katastrof!

Flickan ska kunna leva sitt liv precis som vanligt men pojkarna ska bannlysas från varenda ställe hon besöker. De har gjort fel, inte hon.
Denna rektor tillsammans med svenskt rättsväsende skrattar flickan och hennes anhöriga rakt upp i ansiktet.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/pojkar-som-valdtog-far-ga-kvar-pa-skola-flickan-orkar-inte