söndag 7 mars 2021

Hög feber, muskelvärk och huvudvärk.

Hög feber, muskelvärk och huvudvärk.
Det är bieffekterna som sitter i under flera dagar för dem som har fått coronavaccin i Malmö. Alla blir självfallet inte sjuka men cirka 40 procent av dem som har fått sprutan.
För mig är detta spännande och jag väntar på fler artiklar.
Jag inser att det inte kommer att komma några men jag väntar ändå.
Bieffekterna av vaccinet är lika med sjukdomen i sig, vilket ger en intressant inblick.

Samtidigt i Stockholm så demonstrerar människor mot restriktionerna.
I en annan artikel intervjuas Giesecke som påpekar samma sak som jag har malt i ett års tid: Detta försvinner inte men kommer mattas av, och den som på fullt allvar tror att de kan skydda sig mot någon form av smitta bör sätta sig i skolbänken igen.
Använd du munskydd, handskar och pumpa liter med sprit.
Förr eller senare så är det din tur oavsett.

Ju fler som konstateras smittade, desto ofarligare räknas denna pandemi vara.
Till saken hör att det redan nu är så att den är den minst dödliga någonsin, men ändå är hysterin utbredd. Nu har många varit smittade, vaccinet är igång och någonstans ska man se en ljusning men då dras remmarna åt igen.
I somras när det inte var klart med vaccin, när man inte var säker på smittan eller vad som skulle ske, då begav sig människor ut och åt. Många skyddade sig med att man var utomhus men nu, nu ska man sitta vid ett varsitt bord om man besöker en restaurang. Nu när det har visat sig att den inte är så dödlig.
Var är logiken i det?

För många år sedan fick jag frågan om jag skulle ta tabletter som skulle skydda mot malaria då jag skulle ut och resa. När det visade sig att bieffekterna av dem var lika hemska som sjukdomen i sig, så avböjde jag. Det blir nämligen ingen logik i att vara sjuk innan för att spara det från ett annat tillfälle. Jag chansade hellre. Nu visar det sig att mellan var tredje och varannan får symptom som påminner om smittan, fast genom vaccinet. 

Jag förstår dem som demonstrerar även om alla papper skulle varit klara först.
Corona är nämligen inte det stora hotet, utan problemen som kommer runtom och de problemen skapas av människor. Restriktionerna är många gånger absurda och inte på något sätt anpassat åt vart det är. Mängden människor i Stockholm speglas nämligen inte i övriga Sverige.

Sen tänket att du ska vaccinera dig för någon annan.. det är för mig som ett skämt.
När någon tänder en cigarett, dricker en öl eller köper en påse godis.
Tänker de på alla andra då?
Samtliga saker drabbar nämligen vården på något sätt, så gör de val du själv vill.

Bild från svt.se