tisdag 16 mars 2021

Med mer än en räv bakom örat..

Den verklighet varje enskild person upplever är uppenbart upp till just den.
Min erfarenhet säger dock att det aldrig någonsin är så att någon inom politiken säger något positivt, röstar fram dig eller berättar att du är duktig för att du kanske är det.
Skulle någon säga något så är det för att själv tjäna på det i längden för ingen gör något för andra.
Jag har alltid vägrat och därmed också blivit paria.

Tre riksdagsval i rad fick jag näst mest röster. För varje val flyttades jag längre ner på listan för jag är fel. Jag säger vad jag tycker och har dessutom väldigt ofta varit före min tid.
Det premieras absolut inte.
Detsamma gäller i samtliga andra val.
Det har alltid varit någon annan som faktiskt fick ett tiotal röster som MÅSTE ha en viss position. I princip alltid är det en man. Det låter sig inte skrivas men jag efterlyser de journalister som faktiskt tänker till före.
För har ni tänkt på det?
Ser ni inte redan nu hur pusselbitarna läggs på plats för att kratta manegen för den som anses vara bäst.

Moderaternas riksdagsledamot vänder hemåt. Kommunalrådet i Ronnebys särbo lämnar samma uppdrag och flyttar hit. Emma Stjernlöf ska bort från sin regionpost och jag uteslöts utan att någon hade pratat med mig. Min dåliga humor må vara ökänd vid detta laget men det blev anledningen. Hade de inte fått den hade jag fått samma behandling som Emma nu får. Samarbetssvårigheter och sedan flyttas man på. Men titta nu utifrån.. Varför reagerar inte moderaternas kvinnoförbund?
Jag, det största hotet på riksdagslistan, plockades bort.
Emma, det största hotet på regionlistan, plockas nu bort.
Samtidigt kommer personer med "rätt" tänk till, då de envist hoppar på kommando och följer strömmen.

Det är inte så att detta stoppar på lokal nivå i detta partiet.
Minns ni Anna Kinberg Batra?
Det Kristersson nu säger, sa hon långt tidigare.
Då flyttades hon bort.
Minns ni Anna Corazza Bildt?
Hon fick inte ens stå med på listan inför EU-valet, trots att hon plockade oerhört mycket kryss till partiet. Varför har de då flyttats på?
Enkelt. De har varit obekväma och före sin tid.
Det gynnar bara alla andra som sedan lever på deras arbete men som sedan själv tar cred för det. 

Var är den journalistiska kritiken!?
Med tanke på att de flesta journalister är rödgröna och att regeringen uttalat är feministisk så förundras jag över bristen på uppmärksamheten på något som för mig är helt uppenbart.
Min förre partikollega som sedermera inte vågades stå för någonting, belönades med en topposition som ger mer lön än vad en högskoleutbildning och flera års arbete i kommunen ger.
Oppositionens ena företrädare filmas av sina elever, blir avstängd, alla politiker tystas och media väljer att några dagar senare skriva en artikel om en motion som samma person har lagt.
Därmed var det misstaget förlåtet och trots att det som personen i fråga anklagas för är en direkt brottslig handling, så skyddas ansikte, bild och parti.
Vilken tur att han inte skämtade om någonting!

Vidare kan vi jämföra med att en av Sveriges mest kända jurister under loppet av två dagar lyckades få samtlig nationell media att plocka bort artiklarna, trots att hans namn inte var med och inte hans bild. Verkar vara rätt schysst att vara en medelålders man som våldtar någon.

Då kommer det till just det där.. är det skillnad på att vara man eller kvinna?
Jag anser att det är skillnad och ska så vara för vi är olika, men hur två personer från samma bild kan generera en uteslutning och en topposition är för mig märkligt.
Hur en person som Emma, som står för vad hon tycker och dessutom har flera års erfarenhet ur verksamheten kan anses ha samarbetsproblem medan mannen som är gruppledare skyddas trots klagomål på detsamma, det är för mig absurt.
Det går nämligen som en röd tråd genom hela partiet och det är genomruttet.

Nu hejar alla de som kapade Anna Kinberg Batra längs fotknölarna, när Kristersson säger exakt samma sak. Hyckleri och knapptryckeri från partiet som flyter med strömmen.
Var är ni journalister som faktiskt gör det ni ska och kritiserar och ifrågasätter det som sker?
Pusselbitarna läggs på plats, en efter en, inför varje dag till valet och ni har fortfarande inte tagit bort skygglapparna. Ser ni inte rävspelet som sker bakom kulisserna!?
Jag är så tacksam över att jag är MED istället.

Bild från nordiskamuseet.se