tisdag 11 maj 2021

Vi kallar henne "Emma".

Media i all ära.. Emma.
Olle, Knut och Stina.
De har alla valt att åka till Syrien för att kriga för IS och verka i Kalifatet.
Svensk media! Pinsamt!
Ok, så "Emma" har nu kommit på att det är jobbigt att befinna sig i ett fångläger.
Vad hemskt.
Hon kom alltså till fånglägret från IS liv och det klagar hon inte på.
Fånglägret är dock jobbigt och hon vill inte vara där.
Det är nämligen för varmt och tälten de bor i absorberar värmen.
Detta uttalar hon i heltäckande klädsel.
Jag älskar verkligen vinklingen.
Stackars Emma!

Om man nu lyckas med att samla allt man äger och har för att lämna Sverige och åka till en terrororganisation i Syrien, då kan man stanna där.
Inte nog med att Sverige har problem i sig, så ska vi sedan även engagera oss i mördare som valde ett annat land än detta. De berättar att de kurdiska myndigheterna har förhört kvinnorna för att sedan ställa dem inför rätta, varpå de inte vill berätta så mycket för journalisten.

Som jag ser på det, så bör en övergång till IS innebära ett totalförbud för att ens återvända till Sverige. Det finns ingen anledning i hela världen till att vi ska ta hand eller ens bry oss om dessa personer, oavsett om det är män eller kvinnor.
Deras barn vurmar jag för, men de ska inte heller komma till Sverige förrän det finns väldigt klara riktlinjer för vad som ska gälla. Att kalla dem för "barn" kan nämligen innebära att barnet är sjutton år. En ålder som i den värld de kommer ifrån betyder att de är vuxna. 
Ska vi då dalta med dem?
Även om det är ett yngre barn så betyder det att de har sett fruktansvärda saker och inte kan sättas i en klass med andra barn uppvuxna i Sverige, för risken är att det blir ett hot mot de andra barnen.

Frågan är svår, men en vuxens handling måste stå för den.
Sluta skönmåla det som händer och om man nu måste välja ett namn som personerna i fråga inte heter, så välj kanske något som klingar lite mer rätt till det som har hänt.