torsdag 1 februari 2024

Soppa på Mona-Lisa, för miljöns bästa?

Ugglas låt IQ blir mer och mer relevant.
"IQ - kan räkna upp till hundra... IQ - kan a b c"..
Hur smart är man egentligen, om man tror att resten av världen bryr sig mer om klimatet ifall du häller soppa på ett av världens mest kända konstverk!?

Jag blir så fruktansvärt trött på den idioti som finns och önskar att dessa kvinnor sätts i fängelse under en väldigt lång period. Jag kan inte Frankrikes lagar och regler, men att förstöra ett konstverk som i princip alla känner till.. det bör kännas.

För ett tag sedan larmades det om att forskare blir klimataktivister för att de är så oroade för framtiden. För mig handlar detta om ett stort i-landsproblem som grundar sig i direkt okunskap.
De må vara forskare, men det är ett inte likhetstecken med att de kan någonting annat.
Jag läste för många år sedan med en person som hade högsta betyg i ALLA ämnen.
Personen i fråga kunde dock inte äta med kniv och gaffel, för det var för svårt och få ihop den kombinationen för båda armarna samtidigt.
Teoretiskt duktig, men inte praktisk alls.

Att forskare är oroliga är alltså inte ett bekymmer för mig.
Det finns alltid de som oroar sig för saker.
Att jorden förändras.. ja, det har den alltid gjort.
Vi som små däggdjur kan i längden inte göra någonting och de som anser att Sverige ska bära ett ännu tyngre lass.. de borde förstå att det inte fungerar så.
Vi är en liten lort på jorden.

Människor som kan förstöra konstverk bidrar inte heller de till att jorden ska bli mer fungerande. De skapar bara ett förakt då människor inte ser något annat än tokstollar som borde sitta inlåste på psyket.
Vill de förändra?
Då måste de engagera sig politiskt.