söndag 4 februari 2024

Två fel gör inte ett rätt.

Jag är inget stort fan av schlagerfestivalen och slutade att visa ett stort intresse för det när det blev en mängd deltävlingar som aldrig tog slut. Jag ser det då och då men följer det inte slaviskt.
För mig har det blivit något annat än en musiktävling när det är mer prat om namn på deltagare, kläder och själva uppträdandet. Själva musiken borde vara det som är avgörande.

Musik ska enligt mig inte vara politiskt när det rör sig om en stor tävling.
Det borde vara självklart.
Därför tyckte jag att det var trams när en blandning mellan en man och kvinna vann för några år sedan. Alla påstod att låten var fantastisk men alla rubriker handlade om att det var en man i glittrig klänning och skägg som sjöng. På samma sätt hävdade man att Ukrainas låt var den bästa.
Ingen förstod texten eller orden men den vann.
För att den var bra?
Nej, på grund av politik och hur läget ser ut.

På samma sätt som jag ansåg att det var fel att Ryssland inte fick vara med, så ska inte heller något annat land tas bort ur tävlingen på grund av saker som händer i världen.
Tänk om mängden artister som nu försöker bojkotta Israel, hade agerat för fred istället.
Lagt sina pengar och sin tid på att försöka skapa förlåtelse och inte hämnd.

Det som sker mot befolkningen i Gaza är fruktansvärt, men det var det som hände i Israel också.
Ingen vill att oskyldiga människor ska drabbas, men samtidigt kan man inte bara backa från allt som har hänt eller händer. Hamas är en terrororganisation som med våld tog makten.
De blir inte legitima för att de har suttit där i några år.
På båda sidor finns sedan rötägg som inte accepterar eller förstår lidandet man utsätter människor för. Som inte accepterar en vit flagg eller barn som flyr.
Det är fruktansvärt!

Att stoppa musiker från ett land, oavsett vilket landet är, kommer inte lösa några konflikter utan bara spä på dem. Lå musiken bli bron över hindren, istället för ett av hindren för lugn och ro.