söndag 25 februari 2024

USA - där det snart är mord att ha sex.

Provrörsbefruktning är en process som väcker många frågor och då jag själv har gått igenom detta flertalet gånger så kan jag inte ens räkna antalet gånger jag har fått frågor kring detta.
Provrörsbefruktning, eller IVF, är ett sätt att hjälpa naturen på vägen.
Det finns även det som heter ICSI, men IVF och ICSI är i grunden samma sak.
Det är olika modeller för provrörsbefruktning.

I USA har man nu tagit ett beslut att embryon är barn.
Det får man självfallet tycka - eller inte - det spelar ingen roll.
Problemet här är att deras egna fanatiska tro förstör för så många människor!
Övergången från embryo till det som kallas för foster är ungefär åtta veckor och det innebär att man inte på något sätt kan få detta embryo till att överleva utan att den finns inne i kvinnans kropp.

Det som sker vid provrörsbefruktning är att man plockar ut både ägg och spermier och låter dessa befruktas utanför kroppen. I ett provrör av något format.
När embryot har börjat växa så sätts det in i kroppen igen.
Processen att ta ut ägg för fruktansvärt ont för kvinnan.
Inte nog med att det först är en lång tid med hormoner men sedan ska äggen plockas ut. Detta sker med en lång nål som förs in genom slidan och äggen tas ut. Detta är bland det jobbigaste av allt.
Har man tur så får de ut flera ägg som sedan kan sättas ihop med spermierna för att sedan sättas in. Har man då tur så är det många ägg som blir befruktade och då kan de andra, som inte sätts in i kvinnan, frysas ner och användas vid nästa tillfälle.
Det gör nämligen att man slipper den smärtsamma och långa processen igen.

Det de nu säger i USA, är att de övriga embryona ska slängas direkt.
Då ett embryo räknas som ett liv så får de sedan inte heller förstöras.
Detta betyder med andra ord att inga kliniker kommer våga att frysa in embryon då det kan innebära att de blir dömda för mord och detta är för mig så fruktansvärt sjukt!

Hur kan man kalla USA för ett framgångsland när man praktiserar metoder från stenåldern!?
Nu gäller detta Alabama, vilket är en del av sydstaterna, och det säger kanske något i sig men bara det att det finns delar av världen som fungerar på detta sättet!
Om din tro är att det är mord - tyck det!
Tvinga inte på ditt tänk på alla andra!

För mig är detta lika dumt som vegetarianer eller veganer som anser att allt kött ska förbjudas för att de inte vill äta det, eller människor som anser att donationer är fel och anser att ingen ska få donera sina organ. Varför ska man ta sin egen åsikt och tvinga den på andra?
Ät vad du vill, donera vad du vill och försök inse att din åsikt om att embryon inte får mördas.. faktiskt kan hjälpa någon att faktiskt få ett barn.
Med tänket som förs är det en tidsfråga innan det blir mord att ens använda preventivmedel.
De stackars spermierna ska mördas eller äggen stoppas.
Idiotiskt.