söndag 15 februari 2015

Tyck inget!

Risken finns att du blir uthängd i media. Åsiktsregistrering är inte ok!

Tro mig, jag har absolut inget emot att de människor som har begått brott hängs ut i media.
Är du pedofil?
Mördare?
Våldtäktsman?
Och du är dömd för brottet?
Då förtjänar du att vara på varenda tidnings framsida!
Ditt ansikte ska helst visas upp i varenda nyhetssändning och det kunde även prytt flygplatser, busstationer och centraler runt om i Sverige. Visa alla vilken hemsk människa det är och varna alla andra för vad som kan hända om en sådan person kommer ut.
Mitt medlidande för dessa personer finns inte.
För de är dömda av den lag som bestämmer i Sverige.

Men tänk, nej. I Sverige ska dessa personer skyddas. Säg absolut inget om etniskt ursprung eller religiös tillhörighet för någon skulle kunna tolka det som att du är främlingsfientlig, eller det nya ordet från PK-eliten, inskränkt. Deras identitet skyddas och offren ska helst klara sig själv för pengarna räcker inte för att de ska få den vård de bör ha rätt till.

Flashback. Ja, vad ska man säga om denna sida!?
Ingen sida jag tittar på men den kommer upp med jämna mellanrum när man söker på något men jag fungerar som så, att jag tittar helt enkelt inte för jag har inget intresse av det. Jag bryr mig inte vem som gjort vad, sagt eller tyckt någonting för jag förlitar mig helt och hållet på min egen uppfattning av andra personer. Jag bildar min åsikt själv och anser inte att någon annan ska lägga sig i den.
Jag vet att det sitter människor från både höger och vänsterkanten och hatar oerhört mycket på denna sida men som sagt, jag bryr mig inte. Det är deras eget bekymmer och det är patetiskt att någon har den tid det krävs för att sitta och uppdatera där.
Den dag de begår och blir dömda för ett brott, då kan de hängas ut men inte innan. Och detta oavsett vilken personen i fråga är. Den dag de är dömda så kan deras ansikte, namn och ålder samt brott sättas upp offentligt.

Aftonbladet och den glorifierade Researchgruppen har nu gjort det igen.
De har minsann varit så otroligt fantastiska att de hittat information om människor som hatar på dessa sidor och de väntar nu med spänning på att hänga ut de personer de tjänar något på.
Sedan att Researchgruppen drivs framåt på ett illegalt sätt bryr sig ingen om. För mig veterligen är det inte ok att hacka sig in i andras material. Att samma fantastiska grupp består av ett gäng riktiga vänstermänniskor, det bryr sig ingen om.
Hur många tror att någon som hyllar Stalin kommer hängas ut?
Hur många människor som skriver skit om de ledande i Sverigedemokraterna kommer hängas ut?
Mig veterligen är det inga på vänsterkanten som någonsin har hängts ut... hmm.. kan det vara för att det inte finns vänstermänniskor som hatar eller för att de som publicerar uppgifterna inte har någon vinning i att hänga ut sina egna?

Nej, jag skyddar inte personer från ett visst parti för den som gör fel som kan klassas för ett brott ska självklart komma till en domstol och där sedan dömas rättvist. Media ska inte agera bödlar men det är precis det de gör. Och när då media så uppenbart lägger sig i en falang av de politiska kanterna blir jag rädd. Med det sätt de hänger ut människor förstör de den otroligt viktiga yttrandefrihet vi har i Sverige. Det jag ser framför mig när jag hör detta är häxjakten som fanns även i Sverige förr. De blev brända eller vattentestade utan några bevis mer än att någon nog kanske trodde sig ha sett eller hört något. Människor som inte är dömda för ett brott ska inte hängas ut!

Självklart ska media granska men de ska då göra det opartiskt och utan förutfattade meningar!
Och de ska absolut INTE agera bödlar och hänga ut människor som inte är dömda för något brott!
Det enda de lyckas med när de gör såhär, det är att driva på det förakt som redan finns för deras yrke.
Krävs det verkligen nästan fem år på journalisthögskolan för att skriva skräp?
För skräp anser jag det vara. Jag skulle inte nedlåta mig till att ens slå upp kvällstidningarna i datorn, eller ännu värre någon av de riktigt dåliga nättidningar som finns för det finns ytterst sällan något rätt i dem.

Som media håller på idag är det bara att förvänta sig att alla som sysslar med politik, har någon form av C-kändiskarriär eller liknande, i framtiden kommer hängas ut för vad deras släkt eller vänner har gjort eller tyckt. Vilken värld kommer vi då leva i?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6092020