söndag 1 februari 2015

Mer pengar mot antisemitism.

Jag borde ropa ett stort "Hurra!" men som vanligt funderar jag.
Vi ska nu bekämpa antisemitismen!
Bättre sent än aldrig kan man säga för lilla jag uppmärksammade detta för många år sedan och det som då fick upp min syn på hur snedvriden världen var kom genom Malmös dåvarande socialdemokratiska kommunalråd Ilmar Reepalu.
Han gjorde sådana uttalanden att till om med Obama skickade sitt eget sändebud i antisemitiska frågor till Malmö, från Usa, för att försöka prata vett med honom.
Jag upprepar, socialdemokratiska..

Varför förde inte det socialdemokratiska partiet fram hur viktigt det antisemitiska arbetet var då?
Eller det passar bara när media redan fått upp ögonen för ämnet och det därmed ger mer artiklar? Mer publicitet? Det kanske inte kändes riktigt PK att ta upp det just då?

Jag är fullt medveten om att jag anses vara både det ena och det andra av många människor. Jag vet att jag retar många genom att säga vad jag anser vara rätt och jag kommer aldrig sluta med det. Jag tycker det är en skymf att inga har reagerat förrän nu på vad det är som händer och med detta skriver jag inte bara ner den regering vi har nu, utan även den jag röstade fram som satt i åtta år.
Varför har ingen brytt sig förrän nu?

Orden, artiklarna och media fylls nu med hur viktigt det är att motverka rasism. Svt har till och med lyckats trycka in det i alla barnprogram så att barnen verkligen ska veta vad som är rätt och fel. De har pedagogiskt lagt in det efter att låten om män och kvinnors könsorgan sjungs.
Det diskuteras vad hemskt det är med rasism och jag håller med!
Rasism är hemskt!
Att dra en liknelse om att en av dem upplevt det när denne såg en person ta mössan från någon annan och kasta den till några andra för att fortsätta bolla med den är dock mobbning.
Rasism kan det räknas som om alla de som kastar mössan är vita och den de tog den från är svart. Rasism är även om alla de som kastar runt mössan är svarta och den som fick den tagen var vit.
Rasism kan det till och med vara om alla de som kastar mössan är kvinnor och den de tog den från är män men tänk, det nämns inte.
Rasism är när man utesluter några ur en grupp och den gruppen kan vara en grupp som har samma religion, hudfärg eller partibeteckning.

Jag tycker det är viktigt att debatten förs upp med jämna mellanrum men ser inte varför det nu är populärt, för att vara det i ett par veckor för sedan kommer det handla om hur du ska bli smal innan beachen 2015 igen. Media, i alla former, har för mycket att styra över och hade de gjort sitt jobb, hade denna debatten stått högt på tapeten för tre år sedan när en person som till och med är kommunalråd särfördelar en liten grupp religiösa människor.

Forum för levande historia får nu 25 miljoner för att arbeta mot antisemitism.
Bra! Bättre sent än aldrig.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6078097