fredag 6 februari 2015

Gud är nu tillåten i kyrkan.

Jesus och Gud ska nu få användas i kyrkan på skolavslutningar.
Suck.
Vi kanske är de där extrema svenskarna trots allt.

Jag blir så trött när det kommer sådana här artiklar. För mig är det så självklart att vi i ett land som är kristet ska vara i kyrkan och tala om Gud. Detta är för mig självklart fast att jag inte tror på detta. Många gånger funderar jag över varför det har kommit dit hän med.
svd.se
Resten av världen vajar stolt med sin flagga, sjunger sin nationalsång, besöker sitt trossamfund och berättar gladeligen vad de tycker och inte tycker men i Sverige, nja.
Det finns ju en möjlighet att någon tar åt sig av detta, känner sig kränkt och då väljer vi att ta bort detta. Varför?

Det finns ett uttryck från en fantastisk svensk författare som går såhär: "Du kan inte säga stoppnål utan att någon enögd jävel tar åt sig." Piraten kunde sina ord och de beskriver människorna i detta land på ett väldigt bra sätt. Kanske inte människorna i gemen utan många av de människor som arbetar inom media för det är de som sätter ramarna.
De sätter ramarna för vad som är ok och inte.

Som jag ser det är det såhär:
I Sverige är vi kristna sedan Ansgar kom hit. Därför har vi kyrkor och klockorna ringer med jämna mellanrum. Vi går i kyrkan vid vissa högtider men oftast inte varje söndag. Skolavslutningarna är i kyrkan och så även julavslutningen. För mig är det så det ska vara för så gör vi här.
Tiderna gör att saker förändras men faktum är, oavsett vilka andra religioner som finns i Sverige, att de gladeligen får tro vad de vill men i Sverige är vi kristna och här är vi i kyrkan.
Självklart ska ingen tvingas dit men som en elev sa till mig för många år sedan, "tron sitter inte i vilken byggnad jag sitter i utan här" och sen pekade eleven på sitt hjärta.
Är vi i kyrkan ska vi självklart även prata om den Gud vi anser vara den rätta i vårt land.

För mig är det absurt att denna fråga ens finns, och
jag kan inte på något sätt se att något annat land ens funderar över detta.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6083255